Birkózás

2023.08.16. 11:51

Pénteken küzdenek a szombatért

Szárnyalnak a DVTK fiatal birkózói, akik az egyik világversenyről a másikra utaznak.

Kolodzey Tamás

A sort Balázs Zea kezdte: a Kaposvárott rendezett U17-es Európa-bajnokságon szerepelt, majd Balázs Éda és Szinay Szabolcs az isztambuli U17-es világbajnokságon próbált szerencsét. Ezen a héten Jordánia a soros, ugyanis Ammanban zajlik az U20-as korosztály legrangosabb seregszemléje. Az egzotikus helyen Botos Dominik és Szinay Csaba lép szőnyegre és öregbítheti a klub hírnevét.

Munkájuk minősítése

– Nagy büszkeséggel azt is mondhatom, hogy szárnyalunk – kezdte Juhász Sándor, a piros-fehérek edzője, majd hozzátette: – Természetesen örülünk, bodogok vagyunk, hiszen a lányok és fiúk már zsinórban folyó kiküldetése a szakosztályunkban folyó munka minősítése, továbbá az egyéni kvalitások maximális elismerése. Tagjaink nélkül lassan nincsenek korosztályos világversenyek, ez pedig csak úgy képzelhető el, hogy valamennyien tudásunk legjavát adjuk. Gondolok a képzés színvonalára, a gyerekek szorgalmára, akaratára, a szülők támogatására és elöljáróink velünk kapcsolatos hozzáállására. A jövőben azért dolgozunk, hogy a szép lassan a felnőtt korba érő diákjaink a nagyok között is termeljék a sikereket és gyarapítsák a klubunk pontjait, amelyek nagyon jól jönnek majd az év végi rangsor felállításához. Minket egyelőre még utánpótlás-nevelő különítményként tartanak számon, de ha így haladunk, akkor hamarosan „labdába” rúgunk a felnőtt mezőnyökben is.

Nagy a tülekedés

A jordán királyság fővárosában a kötöttfogásúak 77 kilós súlycsoportjában Botos Dominik, a 87 kilogrammos mezőnyben pedig Szinay Csaba lép szőnyegre.

– Pénteken nagyon drukkolunk nekik, mert ha ezen a napon kiválóan hajtanak, akkor szombatra is versenyben maradnak – folytatta Juhász Sándor. – Sajnos ha „megölnek”, akkor sem tudok hiteles esélylatolgatást adni, hiszen egy vébén számolni kell az európai, ázsiai és amerikai hengerrel, például a bolgárokkal, grúzokkal, azeriekkel, irániakkal, törökökkel, japánokkal, és akkor a tengeren túliakat, meg a ki tudja, hogy hová került oroszokat még nem is említettem. A konkurencia és a tülekedés óriási, így alaphangon a tisztes helytállást tűztük a fiúk elé. Jó erőben vannak, technikai tudásukra sem lehet panasz és ha jó sorsolást kapnak, továbbá a szerencse is melléjük áll, akkor mehetnek pár kört. Nem mentegetőzésként, csupán a tény kedvéért említem meg, hogy Dominik bokasérüléssel bajlódott az elmúlt napokban, Csaba pedig az érettségije és egyetemi felvételije miatt nem csak a birkózásre összpontosított, ezek azonban más, a vébén induló fiatalok esetében is előfordulhattak.

Kettőt, vagy hármat

Dr. Szinay Attila, az országos szövetség elnökségének tagja úgy tervezte, hogy elkíséri a fiát Jordániába, munkahelyi elfoglaltsága miatt azonban kénytelen itthonról követni a közel-keleti eseményeket.

– Telefonon már beszéltem Csabával – jegyezte meg a diósgyőriek volt szakosztályvezetője és hozzátette: – Ammanban úgy 42 fok van, a bemelegítő termet pedig egy utcai pavilonban, azaz szokatlan körülmények között alakították ki, de a maga a csarnok, ahol a világbajnokságot rendezik, modern és kielégíti az igényeket. Reményeink szerint az ellátással nem lesz gond, arra pedig eleve vigyáznak, hogy csak bontatlan ásványvizet vegyenek magukhoz, még a fogaikat is ebből mossák. Úgy engedtem el a fiúkat, hogy birkózzanak kettőt, vagy hármat és ezt hozzák nekem, nekünk ajándékba Ammanból. Természetesen akkor sem leszünk „elkeseredve”, ha mindezt túlteljesítik és az óvatos elvárásokra rátesznek egy lapáttal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában