Karate

2023.08.23. 12:42

Három miskolci is készül az őszi vb-re

Az ősszel a fővárosban találkoznak a világ legjobb karatékái, ugyanis Budapest – közelebbről a Papp László Budapest Sportaréna – lesz a helyszíne az idei felnőtt vb-nek, méghozzá október 24. és 29. között. A Magyar Karate Szakszövetség már kijelölte a résztvevő hazai versenyzőket az eseményre, és ennek alapján három Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei sportoló is bekerült a világbajnoki keretbe. A miskolci Justitia Fuji-Yama SE részéről a magyar felnőtt női kata (formagyakorlat) csapat tagjaként lép a közönség elé Tóth Vanda, akinek a társai Fábián Csenge (MTK), és Sterck Laura (MTK) lesznek. A hölgyeket Anti Zsuzsanna (Hegyvidék SE) edző készíti fel a világbajnokságra, egy csapat négy főből állhat, közülük hárman katázhatnak egyszerre, de mivel fordulóként változtatható a hármas ,,fogat", így akár a tréner maga is versenyzői szerephez juthat. A férfiaknál, szintén katában, és szintén csapatban indul a vébén két justitiás, Szilágyi Gergő, illetőleg Elekes Máté, a másik két karatés pedig Nguyen Thahn Tung (UTE), és Simák Pál Dániel (Hegyvidék SE) lesz. A lányok két éve készülnek ebben az összeállításban, míg a fiúk tavaly év végétől. A világbajnokságig folyamatosan edzőtáborban vesznek részt, továbbá bemutatóznak majd a Budapest Openen (szeptember 16-17.), illetve ott lesznek a ciprusi Series A viadalon szeptember 28. és október 1. között, és a Polish Openen október 7-én. A három miskolci karatéka idén már kinn volt Guadalajarában a felnőtt Eb-n, ahol a női csapat 7., a férfi csapat 9. lett. Tóth Vanda nemrégiben különben második lett a Zágrábban megrendezett Európai Egyetemi Küzdősport-bajnokság karate tornáján, női formagyakorlatban.
A budapesti eseményen október 26-án rendezik meg a csapat kata versenyszámot. Egyébként a magyarországi lesz az utolsó olyan vb, ahol minden egyéni, minden csapat, és para számokat megrendeznek, ugyanis a jövőben mindegyiknek külön világbajnokságot tartanak majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!