Vármegyei I. osztály

2023.06.26. 14:30

Pillanatképek, főszerepben a foci

Már a jól megérdemelt pihenőjüket töltik vármegyénk elit osztályának labdarúgócsapatai.

Boon.hu

Május végén ért véget a vármegyei I. osztály küzdelemsorozata, melyet a Cigánd SE csapata nyert imponáló teljesítménnyel, hiszen a 22 győzelem mellett 3 döntetlen és 3 vereség állt a neve mellett a végelszámolásnál. Ez 69 pontot eredményezett, 98 rúgott és 22 kapott gól mellett. 

Az osztály gólkirálya is a bodrogközi együttesből került ki, Nagy Dávid végzett az élen 36 találattal. Azonban a bajnoki arany mellett a feljutást is ünnepelhették Cigándon, hiszen az NB III.-ért zajló osztályozón a Hajdú-Bihar vármegyei Monostorpályit kapták ellenfélnek, és a párharcot a CISE nyerte 3–2-es összesítéssel. A bodrogköziek négy szezon, a 2018/2019-es évad után tértek vissza a harmadik vonalba. 

A dobogós helyezésekért egészen az utolsó fordulóig három csapat küzdött. Végül a második az Ózd-Sajóvölgye lett 56, a harmadik a Sajóbábonyi VSE 53, míg a negyedik a Hidasnémeti VSC 51 ponttal. A vármegyei I. osztály 2022/23-as krónikájához az is hozzátartozik, hogy menet közben az Encs VSC visszalépett a küzdelmektől, így csonkán, 15 csapattal zárult az idény. 

Ahogyan azt olvasóink megszokhatták, az Észak-Magyarország és a Borsod Online végig nyomon követte a küzdelmeket, fotóriportereink, Ádám János, Bujdos Tibor és Vajda János képeiből gyűjtöttünk egy csokorra valót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!