Rali

2023.06.22. 09:55

A Top5 környékére vágynak

Hiba és defektmentes hétvégében bízik a Mecsekben Bodolai László.

Marosréti Ervin

Bodolai László készen áll a pécsi rajtra

Fotó: ME

Szükség lenne egy olyan jó eredményre, ami a bajnokság második felére további reményt adhat. A lehető legtöbb pontot szeretné bezsebelni a soron következő futamon Bodolai László és Deák Attila. A borsodi páros is ott lesz az 56. Mecsek Rallyn, ami igazi kihívást jelent majd a kettősök számára. Az előjelek megfelelőek, a futam hivatalos tesztje után pénteken már élesben kell bizonyítani a déli országrészben.

Átlépnék az árnyékukat

– Érdekes kettősség van bennünk ezzel a versennyel kapcsolatban. Az eredmény szempontjából nem szokott jól sikerülni, viszont mindig nagyon jól érezzük magunkat - fogalmazott érdeklődésünkre Bodolai László. - Éppen ezért szeretnénk végre olyan helyen zárni, ami ugyancsak elégedettségre ad okot. Pécsett még soha nem álltunk a pódiumon, vagyis az abszolút Top5-öt nem tudtuk elérni. Voltak hatodik-hetedik helyezéseink, ezért jó lenne végre átlépni az árnyékunkat. Erre most minden esélyünk megvan, de számos összetevő befolyásolhatja az előttünk álló hétvégét.

Bodolai László ezzel kapcsolatban a külső körülményekre, a változékony időjárásra és a gumiválasztás fontosságára gondolt. Péntekre várja az esőt, ráadásul a nap második felében sötétben is fognak versenyezni, ami nem tartozik a kedvencei közé.

Megvannak a beállítások

– A Salgó Rallyn megtaláltunk egy jó beállítást az autó számára, erre pedig építhetünk a Mecsekben is - folytatta Bodolai László. - Nagyon fontos lesz, hogy ne hibázzunk és kerüljük el a defektet, ellenkező esetben rendkívül megnehezíthetjük a saját dolgunkat. Hosszú verseny lesz Pécsett, de az első nap jelentősebb lesz, hiszen ez meghatározza a másnapi rajtsorrendet. Tapasztalat, hogy aszfalton nagy előnyt jelent az elején menni, mert később a pályák rendkívül felhordásosak lesznek, ami az élmezőnnyel szemben behozhatatlan hátrányt jelent. Felkészültünk, és várjuk a rajtot, bízunk benne, hogy sikeres hétvége előtt állunk. A csapat szokás szerint mindent elkövetett annak érdekében, hogy jól szerepeljünk, úgyhogy most tényleg már csak rajtunk a sor.

Kétszáz páros

Az 56. Mecsek Rally hazánk legnagyobb hagyományaival rendelkező raliversenye. Idén négy bajnoki osztályban több mint kétszáz páros méri össze az erejét a déli országrészben. Pénteken hat, szombaton ugyancsak hat szakasz vár a kettősökre. A futam érdemi része pénteken délután kezdődik, a célba érkezett párosokat pedig szombaton a kora esti órákban köszöntik a Széchenyi téren.

Az 56. Mecsek Rally programja

Június 23. (péntek)

Gyorsasági szakaszok

14:48, GY1 - Mandulás - Árpádtető/1

15:44, GY2 - Alsómocsolád - Mecsekpölöske/1

16:50, GY3 Komló M. - Hosszúhetény/1

17:25, Rajtceremónia - Pécs, Széchenyi tér

19:52, GY4 - Mandulás - Árpádtető/2

20:48, GY5 - Alsómocsolád - Mecsekpölöske/2

21:16, GY6 - Komló M. - Hosszúhetény/2

Június 24., szombat

Gyorsasági szakaszok

10:03, GY7, Árpádtető - Abaliget/1

11:04, GY8, Mecsekpölöskei elágazás - Alsómocsolád/1

12:15, GY9, Hetvehely - Golgota/1

14:11, GY10, Árpádtető - Abaliget/2

15:12, GY11, Mecsekpölöskei elágazás - Alsómocsolád/2

16:23, GY12, Hetvehely - Golgota/2

17:16, Céldobogó - Pécs, Széchenyi tér

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!