DVTK évzáró

2023.05.17. 16:26

A matematika és fizika után jön a digitális kultúra

A DVTK ösztöndíjasok évzáróját rendezték meg Diósgyőrben.

BCS

A DVTK ösztöndíjasok évzáróját rendezték meg Diósgyőrben.

Fotó: Ádám János

A DVTK tanulmányi ösztöndíj program idei ünnepélyes évzáróját tartották szerdán Diósgyőrben, a stadion VIP termében. 

A most véget ért évadban négy miskolci oktatási intézmény (Földes Ferenc Gimnázium, Hermann Ottó Gimnázium, Diósgyőri Gimnázium, Zrínyi Ilona Gimnázium) 50 diákja vett részt a matematika és fizika képzésben, akiknek a többsége jelen volt az évzárón, az iskolák vezetőivel, képviselőivel egyetemben. A rendezvény filmvetítéssel kezdődött, a megjelentek a DVTK NB II-es labdarúgócsapatának bajnoki címig vezető útját tekinthették meg, néhány fontosabb mérföldkő kiemelésével.

Ezt követően Sántha Gergely, a DVTK vezetője, Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a résztvevőket, illetve köszönte meg az alapítvány támogatóinak, hogy a program mögé álltak, hogy nem csak a sport és a kultúra, hanem az oktatás területén is segítséget nyújtanak. Miután a klubvezető gratulált a diákoknak, bejelentette, hogy a következő tanévben kibővítik a tantárgyak körét, az informatika, új nevén a digitális kultúra is bekerül a programba.

A folytatásban Veres Pál, Miskolc polgármestere, tanárként, a program elindításának aktív résztevőjeként, polgármesterként, DVTK szurkolóként jellemezte magát, majd városvezetői megközelítésből szólva a fiatalok Miskolcon tartásának fontosságát emelte ki. Ebben a témakörben arról ejtett szót, hogy a tehetségek megtalálása mellett, az útjuk egyengetése a fő feladat, az, hogy sikerüljön elérni, hogy lehetőleg az egyetemet is ebben városban végezzék el. A városvezető ezután a Barcelona sportklub szlogenje, ,,a több mint egy klub” említése után a DVTK-val vont párhuzamot, mint mondta a diósgyőri sportszervezet a sport mellett a kultúra és az oktatás területén is vállal szerepet, és ezért köszönetét fejezte ki. Veres Pál arról is szót ejtett, hogy tudomása szerint ilyen típusú és mértékű támogatás nincs Magyarországon, és Európában sem sok, ennek kapcsán példaértékűnek nevezte a DVTK ösztöndíj programját.

Két szó

– Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki DVTK ösztöndíjas – mondta dr. Kiss János, a térség országgyűlési képviselője. – A DVTK és az ösztöndíjas, ez két szép szó, erre büszkének lehet lenni, és akkor jó az érzés, ha a tartalom és érték találkozik, ebben a tekintetben nem volt hiba ebben az évben. A DVTK egészen sikeres évadot zárt, ehhez jár a gratuláció a klubnak, és azért is, hogy beszállt a tehetséggondozásba. Ugyanis a tehetség önmagában nem elég arra, ahhoz, hogy kibontakozzon, ezzel foglalkozni kell, sportban és az oktatásban is. A klub és több vállalat, nem a profitot nézve, csatlakozott ehhez a programhoz, és kezdenek összeérni a folyamatok, a két szó, a DVTK és az ösztöndíjas. Mindenkinek gratulálhatok, mert ez az évad a sport és az oktatás szempontjából is eredményes volt. Mindenki túl van a versenyeken, mindenki megtette a dolgát, egyszerre lehet büszke a DVTK és az ösztöndíjasok.

Madarász Péter, a Herman Ottó Gimnázium igazgatója, Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány kurátora, szakmai vezetője elsőként a köszönet szót említette, a DVTK-nak címezve, hogy viszi ezt a projektet, illetve azért, hogy a várost, és támogatókat állított maga mellé. A második vezérszava a gratuláció volt, a diákok felé, a kiváló eredmények eléréséért. Harmadikként a büszkeséget említette, azt, hogy újítást vezettek be, és az idén három kategóriában a legkiválóbbak jutalmazzák.

Díjazott diákok

Arany fokozat (laptopot kapott): Fehérvári Donát, Molnár István Ádám.

Ezüst fokozat (ipad-et kapott): Ujpál Bálint, Iván Máté Domonkos, Szabó András, Kurucz Kitti, Emődi Marcell.

Bronz fokozat (DVTK ajándékcsomagot kapott): Varga Balázs, Fazekas István, Fekete Patrik, Gáthi Donát, Mártonffy Ábel, Rácz Kata, Szabó Donát, Espán Gergely, Bódi Áron Csanád, Törecki Gábor, Koós Andor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!