Balhé

2023.05.21. 09:00

Sok százezerbe került a DVTK-nak a verekedés

A diósgyőri és a nyíregyházi klubnak is fizetnie kell a két héttel ezelőtti szurkolói verekedésért.

Mint arról korábban honlapunk elsőként beszámolt: óriási balhé volt a május 7-én, a labdarúgó NB II 36. fordulójára kiírt Nyíregyháza SFC – Diósgyőri VTK (1-1) találkozó után, Balmazújvárosban, ahol a két csapat fanatikusai keveredtek ütésváltásba a lelátón.

Az esettel a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága is foglalkozott, és az ügy megtárgyalása után úgy döntött, hogy a Nyíregyházát és a Diósgyőrt is a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (a szurkolók egy csoportja a mérkőzés lefújása után bejutott a játéktérre, ahol összeverekedett az ellenfél szurkolóival, valamint megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A döntés érdekessége, hogy a nyíregyházi fanatikusok nem jutottak be a pályára, ők a lelátón keresztül akarták betámadni a diósgyőrieket.
Értesüléseink szerint a diósgyőri klubnak büntetésként 800 ezer forintot kell befizetnie a szövetség kasszájába. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!