Labdarúgás

2023.05.03. 15:40

Benczésnek már van licence

Vége annak, hogy bárki lehet játékosügynök, ehhez sikeres vizsgát kell tenni a FIFÁ-nál.

Sikeres vizsga visszaigazolása

Vizsgáztak, vizsgázniuk kell a labdarúgó menedzsereknek, ugyanis a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése értelmében ez év október 1-től csak licenccel rendelkező játékosügynökök dolgozhatnak a sportágban.

Hazánkban az első alkalommal április 19-én Budapesten volt lehetőségük részt venni a tesztíráson az érintetteknek, amelynek során 20 kérdésből álló dolgozatot kellett 75 százalékosan megírniuk a licencért. Az első alkalommal 32 fő jelent meg a vizsgán, amelyet nem sikerült mindenkinek abszolválnia.
Még egy alkalom lesz a FIFA játékosügynöki licenc megszerzésére Magyarországon, szeptember 20-án.

A korábban engedélyt szerzett játékosügynökök, akik 1991-es, 1995-ös, 2001-es vagy 2008-as kiadású engedéllyel már rendelkeztek, most mentesülnek a vizsgázás alól, nekik csak akkreditáción kell átesniük, amelynek során igazolniuk kell, hogy sikeres vizsgát tettek, valamint azt is, hogy 2015 áprilisa után valamelyik FIFA-tagország szövetségénél regisztrált játékos menedzserek voltak.

Egy megyebeli játékosügynöknek már van licence, Benczés Miklós, a DVTK labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, egykori sportigazgatója a közösségi médiában közzé tette, hogy sikeres vizsgát tett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!