Motorsport

2023.05.26. 16:00

Agrármérnök a motoron

Zord körülmények között, térdig érő sárban is kínlódtak a motorosok.

KT

Szaniszló Máté lélegzetelállító mutatványokkal haladt előre

Forrás: Olvasónktól

A napokban a magyar és a szlovák enduro országos bajnoki sorozat harmadik és negyedik fordulóját a szlovákiai Lissó település határában, valamint környező erdeiben rendezték. Természetesen külön-külön értékeltek, mindenkit a saját nemzeti sorozatába rangsoroltak.

Sárban és szikkadt talajon

– Huszonöt kilométeres nyomvonalon mértük össze ügyességünket, versenyeink etapokat és két mért szakaszt foglalt magába – kezdte Szaniszló Máté, aki civilben a szendrői székhelyű Agroszan Bt. agrármérnök ügyvezetője, majd hozzátette: – Az első mért szakasz a krossz, a második pedig az enduro teszt volt. Az első- és a másodosztály mezőnyének naponként három, a harmadiknak és a szuper veterán kategóriának pedig két kört kellett teljesítenie. Egész héten szakadt az eső, a múlt szombaton például rettentően zord körülmények között kellett motoroznunk, térdig érő sárban kínlódtuk végig a köröket. Sokat kiállásra kényszerült, nem tudták befejezni a versenyt. Többször meggyűlt a bajunk a távokkal: az egyik mért szakaszon előttem négyen beragadtak a sárba, így önhibámon kívül több mint öt percet kellett állnom mögöttük, ezért az első napon csak a hatodik helyre értem be. Vasárnapra sokat szikkadt a talaj, valamint kivettek olyan szakaszokat, amelyek előzőleg járhatatlanná váltak, így elakadásokat okoztak. Nekem a második helyet sikerült kiharcolnom, így az összetettben elért negyedik fokozatomat jónak minősítettem. A fiatal „fiaim” azonban nagyon ügyesek voltak, a szerencse is melléjük állt, így dobogóra állhattak.

Szaniszló Máté lélegzetelállító mutatványokkal haladt előre

Fülöp Patrik a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Szaniszló Levente második, Kontor Zoltán pedig ugyancsak harmadik lett.

Június 17-18-án Nagytarcsán rendezik a soron következő enduro országos bajnoki fordulót, amelyen a vármegyei „küldöttség” ismét megméretteti magát ebben a kemény, férfias szakágban.

Öten indultak
A magyar-szlovák országos bajnokságon az észak-borsodi térségből öten álltak rajthoz a borsodnádasdi Mad Boyz Motorsport KE színeiben. Másodosztály Moto1 kategóriában Szaniszló Levente (Szendrő, Sherco SER 250 típusú motorral), Kontor Zoltán (Sajószentpéter, Husqvarna TE 150 motorral), harmadosztály E1+E2 kategóriában: Szaniszló Máté (Szendrő, TM EN 250Fi típusú motorral, Szenász Szabolcs (Szuhogy, Suzuki Rmz 450 motorral), Fülöp Patrik (Rudabánya, KTM EXC 450 motorral).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!