Röplabda

2023.04.10. 20:30

Volt menny és pokol, most előbbit remélik

A harmadik meccs következik az elődöntős párharcban.

MI

20230403 Miskolc Nemzeti bajnokság I. osztálya / Férfi Extraliga elődöntő röplabda mérkőzés. GreenPlan-VRCK-MÁV Előre SC - Foxconn Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Képen: TORONYAI MIKLÓS vezetőedző, GreenPlan-VRCK

Fotó: Bujdos Tibor

Két összecsapás után 1-1-re áll a GreenPlan-VRCK, illetve a MÁV Előre SC-Foxconn párharca a férfi röplabda Extraliga (egyik) elődöntőjében. Előbb az észak-borsodiak nyertek hazai környezetben, majd Nagypénteken ugyanezt megtették a székesfehérváriak is.
– Az első, nyert szett után ,,megcsúsztunk", azt éreztem, hogy onnantól kezdve kicsit mindig egymásra vártunk – kezdte Toronyai Miklós, a Vegyész RC vezetőedzője. – Nem azt csináltuk, amit az első találkozón, hogy ha valaki hibázott, a másik segített, illetve időt kértünk, és megbeszéltük a dolgokat. Három szettben nem tudtuk megtalálni azt, ami igazából hatékony lehet, bár a harmadik játszmában vezettünk 19-18-ra, onnan lett 20-20, és ezt követően már csak a házigazdák szereztek pontot, amiben benne voltak a fogadási hibáink is.
Szóvá tettük a trénernél, hogy miért nem lépett pályára Fehérváron Szabó D.
– Azért, mert nem volt rá szükség. Poszttársa, Csoma ugyanis 27 pontig jutott, a plusz-mínusz mutatója plusz 20 volt, a csapat legjobb játékosa volt ezen a mérkőzésen – válaszolta Toronyai Miklós.

Mentálisan milyenben

A pénteki meccs után szombaton regeneráló edzés volt a barcikaiak programjában, labda nem került elő. Vasárnap kondiedzés, illetve kétórás termi foglalkozás volt műsoron, hétfőn délelőtt pihentek a röplabdázók, majd délután újfent mintegy két órát edzettek. A csatában a harmadik felvonást kedden 18 órától rendezik a Don Bosco Sportközpontban.
– A fehérvári eredmény csalódás volt, de azt gondolom, nem történt semmi, egy-egy az állás, megmaradt a pályaelőnyünk – hangsúlyozta a VRCK szakvezetője. – Rajtunk van újra a sor, hogy bebizonyítsuk, érdemesek vagyunk arra, hogy döntőt játszunk. Play-off-ban már nem röplabdázni kell megtanulni, az adott forma, a koncentráció dönt, illetve, hogy ki, milyen állapotban van mentálisan. Aki lassan gondolkodik, annak lassúak lesznek a tettei a pályán. Négy nap alatt megjártuk a mennyet és a poklot is, reméljük, most megint az előbbi következik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!