Röplabda: GreenPlan-VRCK

2023.04.26. 16:30

Mindegy milyen felállásban, de küzdeni kell

A barcikai együttes szeretne egyenlíteni a 3. helyért zajló párharcban.

ÉM

Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE férfi extraliga röplabda mérkőzés (2022.02.06.)

Fotó: Ádám János

Egy meccsen már túl van a Pénzügyőr SE, valamint a GreenPlan-VRCK együttese a férfi röplabda Extraliga bronzcsatáján, azt vasárnap a fővárosi alakulat hozta, 3:0 arányban, s így 1-0-ra vezet a párharcban. A tényekhez tartozik, hogy nem éppen a legjobb előjelekkel vágott neki ennek a küzdelemsorozatnak a Vegyész, ugyanis Blázsovics, Csoma, Reffatti és Juhász P. is betegséggel küzdött az előző héten, utóbbi el sem tudott utazni a csapattal vasárnap, továbbá akadt olyan, aki egy vagy két edzésen tudott csak részt venni. Juhász helyén a mindössze 16 éves Cziczlavicz kezdett, a többiek vállalták a játékot. A két csapat a második mérkőzést csütörtökön 18 órától vívja a Don Bosco Sportközpontban.

Nem tudott erőt vinni

– Bizonyos szempontból jobb a helyzet, de bizonyosan ugyanúgy lesznek hiányzóink – kezdte Toronyai Miklós, a barcikaiak vezetőedzője. – Ugye Csoma ott volt Budapesten, ám csupán fél edzés volt a háta mögött úgy, hogy egy hétig otthon feküdt, nem tudott volna segíteni. Már visszajött, ugyanúgy, mint Juhász. Hogy utóbbi tud-e majd kezdeni, meglátjuk, mindenkinek a szervezetét máshogy viseli meg egy betegség. Blázsovicsot a második szettben le kellett cserélnem vasárnap, fájt a válla. Fél éve problémás ez nála, megpróbálta, akart segíteni, de nem ment, sajnos nem tudott erőt vinni a labdába. Második számú feladónk, Warzywoda beteg lett, ő tehát minden jel szerint emiatt nem lesz. Több fiatalunk lehetőséget kapott tehát az első felvonáson, és egyáltalán nem vallottak szégyent, szépen helyettesítették azokat, akik nem voltak. Péter M. 50 százalékos teljesítményt nyújtott négyes ütőben, Péter B. átlóban 60 százalékot, amikor becseréltem. Cziczlavicz játéka hullámzó volt, de egy 16 éves srácról beszélünk. Aki nyilván izgult, nem játszott még ilyen mérkőzésen. Segíteni kell neki a többieknek, mind szóban, mind tettekben. Tehát azt kell tovább vinnünk, amit főleg a második szettben mutattunk. Én még biztosan nem adtam fel a 3. helyet, remélem, a játékosok is így gondolják. Teljesen mindegy, milyen csapattal állunk fel, a végsőkig kell küzdeni, ha az ellenfél jobb lesz, akkor gratulálni fogunk. A fiataljainkat a fővárosban is bátorítottam, hogy hiba után ne lógassák a fejüket, menjenek neki az ellenfélnek, legyen bátorságuk, önbizalmuk. Itthon különösen mindent bele kell adnunk a győzelem érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!