Labdarúgó NB II, KolorCity Kazincbarcikai SC

2023.04.30. 20:15

Csere döntött a pontokról

Vasárnap Szegeden lépett pályára a második vonalbeli barcikai együttes.

ÉM

Egy héten belül a harmadik találkozójára készülődött a hét utolsó napján a KolorCity Kazincbarcikai SC gárdája. Az észak-borsodi csapat az élbolyhoz tartozó Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként futballozott, azok után, hogy előzőleg, szerdán Pécsen játszott, ahol egy pontot szerzett. A Mecsekalján három játékost (Süttő, Szemere, Kurdics) eltiltás miatt kellett nélkülöznie Csábi József vezetőedzőnek, akik a 35. forduló csatájára visszatértek. A Tisza-parti találkozón az edzői stáb még nem számíthatott a sérültekre: Szekszárdi T-re, Megyeri II. G.-re, Kovács B.-re, illetve Ur maradt kereten kívül. Bár az osztályozós pozíció a kezdő sípszó előtt 7 pontra volt Pálinkáséktól, azért még nem lehet(ett) hátradőlni, szükség lett volna egy újabb bravúrra.

Az összecsapás első tíz percében az iramra nem lehetett panasz, ugyanakkor a helyzetek elmaradtak. Egymás ellen keményen megharcoltak a játékosok, nagyon fontos volt a labdabirtoklás, de még mindig várni kellett az igazán jelentősnek mondható lehetőségre. A 24. percben került a földre a vendégek büntetőterületén belül, azonban a játékvezető, jogosan, továbbot intett. Három minutummal később esett meg az első kaput eltaláló lövés, ekkor Pálinkás mintegy harminc méterről kínálta meg Molnár-Farkast, ám a szegedi kapus magabiztosan hárított. Mozgásban maradt a házigázdák hálóőre, ugyanis egy lapos barcikai löketet is hatástalanított. A 36. percben Bacsa és Kurdics játszott össze, előbbi sarokkal tette vissza a társ elé a labdát a 16-oson belül, majd Kurdics kapásból, laposan lőtt, de a labda kevéssel a bal kapufa mellett csorgott el. A 38. percben Bíró ,,jegyezte" az első hazai, kapu irányába tartó próbálkozást, a félidő utolsó pár perce a Szegedé volt, a 45. percben, bal oldali szabadrúgás után Papp Á. csúsztatott, fejese után pedig a bal kapufán csattan a játékszer.

A pihenőt követően, az 51. percben Könczey lapos beadását Gajdos pörgette kapásból kapura, a közeli lövést Megyeri ütötte szögletre. Nem sokkal később jött a barcikai válasz, Székely K. lőhetett körülbelül tíz méterről, éles szögből, amit Molnár-Farkas ütött szögletre. Nagyon úgy nézett ki, hogy egy gól el is döntheti a 3 pont sorsát, a KBSC bízhatott abban, hogy ez neki sikerül, hiszen nem nyújtottak rossz teljesítményt. Hosszú idő után Tóth B. fejelt kapura, nem sokkal ment el a labda keresztléc fölött, aztán a 78. percben a vendégek szakvezetője reklamálásért begyűjtött egy sárga lapot. A 81. percben Székely D. került helyzetbe,remek labdát kapott Pálinkástól, de nem tudta már kapura tenni. És aztán: szinte rögtön előnybe került a Szeged, Gajdos betett labdájába Kundrák tette bele úgy a lábát, hogy az becsorgott Megyeri lábai között, 1-0. A 83. percben szintén előtte adódott helyzet, lapos csavarása elkerülte a hosszú kapufát. Még Ádám F-nek is volt egy lövése, amiből nem lett semmi, a KBSC kikapott, és így még elég ,,éles" lesz a bajnokságból hátralévő 3 mérkőzésük.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – KolorCity Kazincbarcikai SC 1–0 (0-0)

 

Szeged, 1014 néző. V.: Pillók (Szabó D., Sinkovicz).

 

Szeged: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi, Tóth B., Gera – Farkas A., Szatmári (Haruna, 73.) – Géresi (Kundrák, 59.), Gajdos (Rácz B., 91.), Papp Á. (Prosser, 73.) – Bíró B. (Szakály, 46.). Vezetőedző: Alekszandar Stevanovic.

 

Kazincbarcika: Megyeri I. G. – Szemere, Szekszárdi, Heil, Lippai, Székely K. (Süttő, 55.) – Csatári, Nagy J. (Hleba, 64.), Kurdics (Székely D., 80.) – Bacsa (Ádám F., 64.), Pálinkás. Vezetőedző: Csábi József.

 

Sárga lap: Székely K. (22.).

 

Gólszerző: Kundrák (82.).

 

Jók: Molnár-Farkas, Könczey, Szilágyi, Kundrák, ill. Heil, Csatári, Kurdics.

 

Alekszandar Stevanovic: – Csakúgy, mint a legutóbbi hazai mérkőzésen, most is gratulálhatok a csapatomnak. Nagyon nehéz meccs volt, az elejétől fogva, hiszen öt védővel játszott ellenfelünk, és ezt nagyon nehéz volt feltörni. Tudtuk, hogy a Kazincbarcika különösen jó az ellentámadásokból, de szerencsére ki tudtuk kapcsolni a támadóikat. 1-0 után volt egy nagy lehetőségünk a meccs lezárására, ezt nem használtuk ki, a jövőben erre jobban oda kell figyelni.

 

Csábi József: – Nagyon jól helytállt a csapat, nagy munkát tett ebbe a mérkőzésbe. Akkor kaptuk a gólt, amikor nem volt benne a meccsben, sőt, mi hagytuk ki a százszázalékos helyzetet. A tabella elején lévő Szeged időt húz az utolsó pillanatokban a Kazincbarcika ellen, ha ezt nézem, örülnünk kellene, de egy ilyen eredmény után nem lehet boldognak lenni. A véleményem továbbra is az, ami eddig volt: a csapat rendben van, egységes, szervezett, jó futballt is játszott, sajnálom, hogy így alakult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!