Labdarúgó NB II

2023.04.08. 11:30

A Csaba megviccelné a Diósgyőrt

Póser Dánielt a januári távozása után kisebb sérülés hátráltatja abban, hogy a DVTK ellen védjen.

Póser Dániel

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB II 30. fordulójában, vasárnap 16.30-kor kezdődő Diósgyőri VTKBékéscsaba 1912 Előre meccsen elméletileg lehetne egy olyan labdarúgó a vendégeknél a pályán, aki az őszt még Diósgyőrben töltötte. Póser Dániel másfél éven át volt a Diósgyőr játékosa, az Andrássy útra 2021 nyarán szerződtetett kapus összesen 28 NB II-es mérkőzésen állt a piros-fehérek kapujában. A most 33 éves labdarúgó az után távozott az idén januárban, hogy az ezt megelőző kilenc hónapban egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott az első csapatban (a kapus facebook bejegyzéssel búcsúzott). A hálóőr Békéscsabára igazolt, ahol első számú kapus lett, ám két fordulóval ezelőtt, a március 19-én lejátszott Credobus-Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre (0-0) meccs félidejében, sérülés miatt le kellett cserélni.

– Sajnos, azon a mérkőzésen nem tudtam végig a pályán lenni, egy 1 centis szakadás miatt, ami az emelőmben történt. Azóta edzettem, rehaboztam, és azon dolgozom, hogy játszani tudjak. Nem biztos, hogy ez már a DVTK ellen összejön, mert az elsődleges a gyógyulás során az, hogy olyan állapotba kerüljek, amivel segíteni tudom a csapatomat – mondta Póser Dániel, majd így folytatta: – Nem titok, eléggé vártam a Diósgyőr elleni meccset, ez még azzal együtt is így van, ha esetleg nem tudok játszani. A hangulat, a szurkolók miatt, amit át tudtam élni, mint DVTK játékos. És most, mint visszatérő, a klub korábbi labdarúgója, hogy ismét ebben a miliőben lehessek, hiszen nagyon sok jó embert ismerhettem meg itt. Nem váltam el rossz szájízzel a klubtól, szerettem ott lenni, és szerintem többen voltak, akik kedveltek, úgyhogy szívesen megyek, mennék vissza, még úgy is, hogy nem játszok. Azt nem tudom, hogy keretben leszek-e a mostani a meccsen, de jó lenne, ha ez így lenne.

Sok döntetlen

A Békéscsaba idei teljesítményét is szóba hoztuk a kapusnak.

– Nem szerepeltünk rosszul az eddigi meccseken, az MTK elleni vereség az egyetlen, amit elszenvedtünk, de sok a döntetlenünk, nem tudtuk annyi meccset a magunk javára fordítani, amennyivel egy picit jobban állhatnánk a tabellán. Szerintem a koncentráció terén kell előre lépnünk, és akkor elérhetjük a célunkat – mondta Póser Dániel, majd így folytatta: – A bennmaradásért küzdünk, nem a kiesés elkerülésért, mert osztályozós helyen sem akarunk végezni, egy ilyen lutrit szeretnénk elkerülni. Szerintem van a csapatban annyi, hogy ez sikerüljön, persze ehhez még kellenek a pontok.

A mostani Diósgyőr – Békéscsaba ütközetről pedig a következőket mondta a hálóőr:

A Diósgyőr most ott van, ahol lennie kell, nagyon közel az élvonalhoz. Az előző évi csapatnak, amelyben még én is szerepeltem, nem sikerült a feljutást kiharcolnia, ennek több oka van, de ezt így utólag nem részletezném. Az biztos, hogy nagyon szerettük volna, ha ez összejön, azon voltunk, hogy megadjuk ezt az örömöt a szurkolóknak, ami szerintem az idei évadban már forog veszélyben, mert az első vagy a második helyen, de szinte biztos, hogy az NB I-be fog jutni a DVTK. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Diósgyőr jobb erőkből áll, mint a Békéscsaba, de nincs olyan, hogy verhetetlen csapat. Nem feltartott kezekkel lépünk pályára, fontos a három pont nekünk is, sok helyen hullajtottunk már pontokat, éppen ezért jó lenne egy kis plusz. Amit tudunk, azt megtesszük a Diósgyőr ellen is, azon leszünk, hogy meg tudjuk viccelni a listavezetőt.

Ön szerint mi lesz a Diósgyőri VTK vs. Békéscsaba 1912 Előre meccs végeredménye?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!