Kosárlabda: NB I/B

2023.03.09. 16:00

Klasszikus ötös nélkül érkező dunántúliak

Címkék#kosárlabda

A miskolci és a tiszaújvárosi kosárlabda csapat is pályára lép pénteken.

ÉM

Férfi NB I/B Zöld csoport, 23. forduló
MEAFC-Miskolc – SMAFC 1860 Soproni Egyetem (Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, péntek, 17.30)
Váczi Péter, a MEAFC-Miskolc vezetőedzője: – Rangadót játszunk, hiszen másodikként a harmadikat fogadjuk. Nem mondhatom, hogy zökkenőmentes felkészülés van mögöttünk, jó ideig elkerültek bennünket a bajok, azonban az utóbbi időben előjöttek betegségek, sérülések. Az elmúlt 3 hétben nem volt meccsünk, ezért kérdés, hogy mennyire tudtuk, tudjuk megtartani a ritmusunkat. Ebben a pillanatban – az előzőleg vázoltak miatt – nem tudom megmondani, hogy ki lesz az a 12 kerettag, akit beírunk pénteken. Amit tudtunk, az azért megtettük, természetesen a győzelem igényével lépünk pályára, ebben az esetben meg tudjuk tartani a második helyünket. A Sopronnál elvileg játszhatnak, rendelkezésre állhatnak azok, akik az A-csoportos együttessel is készülnek. Négy-öt fiatal játékosukról van szó, velük komoly erőt képviselnek, amikor ők vannak, az a dobott pontjaik mennyiségén is meglátszik.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Agrofeed UNI Győr (Tiszaújváros, péntek, 18.00)
Lekli József, a Phoenix KK vezetőedzője: – Nagyon kellett már a múltkori siker a Bonyhád ellen, hiszen szeretnénk a nyolcba kerülni. Három lépést kell megtennünk hozzá, ebből egyet megtettünk, a második most következik. A Győrrel szembeni mérkőzés tehát nagyon fontos, ennek a találkozónak a kimenetele eldöntheti a további sorsunk, remélem, pozitív irányba. Hazai pályán, saját közönségünk előtt nagyon szeretnénk jól játszani, jó eredményt elérni. Ellenfelünk egyetemistákból áll, gyors játékot játszanak, sok üres elzárással. Nincs klasszikus 5-ös posztos kosarasuk, alacsony a szerkezetük, ami védekezésben picit nehezítheti a dolgunk, támadásban viszont lehet előnyünk. Bízunk abban, hogy ki tudjuk használni az erősségeinket, be tudjuk tartani a védekezési taktikát, és  mentálisan erősek leszünk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában