Borsod Bobcats

2023.03.30. 16:30

Itt és ekkor láthat hiúzokat Miskolcon

Szombaton hazai környezetben nyitja az évadot a Borsod Bobcats élvonalbeli csapata.

ÉM

20230117 Miskolc Elkezdte a felkészülést a Borsod Bobcats amerikaifutball csapat Egri Attila erőnléti edző és Farkas Máté csapatvezető irányításával. Fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország

Fotó: Ádám János

Amennyiben tavasz, akkor amerikai futball szezonrajt. A honi szövetség, a MAFSZ 2023-at illetően átszervezte a bajnokságokat, az eddigi három helyett két szinten zajlanak majd a küzdelmek. A divízió I úgymond élcsapatai csatlakoztak az első osztályhoz, a HFL-hez, s így az utóbbi nevén startol el a hét végén a legmagasabb osztály küzdemelsorozata. Az alábbi csapatokkal: Budapest Wolves, Budapest Titans, Crushers, FD Rangers, Football Armoury Cowbells, Guardians, Újpest Bulldogs, Tatabánya Mustangs, illetve a hivatalosan az év elejétől létező Borsod Bobcats, amely a Miskolc Steelers, és a Miskolc Renegades játékosaiból áll(t) össze. A megyeszékhely új alakulata szombaton vívja első meccsét, mégpedig hazai környezetben, a Miskolc-Egyetemvárosban található atlétikai centrum centerpályáján. Az első fordulóban az FD Rangers Dunakeszi lesz az ellenfél, kick-off, vagyis kezdés 15 órától. A csapat tájékoztatása szerint a belépőjegy ára 1000 forint lesz, ugyanakkor 12 éves kor alatt a belépés térítésmentes.

A legjobb hatban

A hiúzok az esztendő elején, januárban és februárban a Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum tornatermében dolgoztak, heti két alkalommal, Egri Attila erőnléti edző vezetésével. A társaság március első hetében kezdte el a szabadtéri tréningeket, mégpedig a Miskolci Rendvédelmi Technikum füves pályáján. A Bobcats 45-50 fővel dolgozott a felkészülés során.

– A csapatépítést és a minél tisztesebb helytállást tűztük ki célként, ami azt jelentené, hogy az első hatban végzünk – közölte Venczel Tibor defense kordinátor, aki hozzátette, hogy idén nem lesz légiós a csapatban. – A hat bajnoki meccsünk egyébként úgy jött ki, hogy területi elosztás alapján midenkinek három hazai, és három idegenbeli mérkőzése lett, úgy, hogy a lehető legkevesebbet kelljen utazni. Ahogyan azt januárban is nyilatkoztuk, továbbra is szívesen vesszük a különböző támogatásokat, illetve akik kisebb összeggel szeretnének segíteni, azok megtehetik a meccsen, támogatói jegy megvásárlásával. A szövetség, a MAFSZ egyébként biztosítja az online közvetítést, akit érdekel a sportág, a csapat, az stream-en keresztül nézheti majd a találkozókat. 

A miskolciak mérkőzései

2023. április 1.: Borsod Bobcats – FD Rangers
2023. április 16.: Budapest Titans – Borsod Bobcats
2023. április 30.: Borsod Bobcats – Budapest Wolves
2023. május 7.: Újpest Bulldogs – Borsod Bobcats
2023. május 21.: Borsod Bobcats – Tatabánya Mustangs
2023. június 4.: Football Armoury Cowbells – Borsod Bobcats
Wildcard
2023. június 17.: Alapszakasz 3. – Alapszakasz 6.
2023. június 18.. Alapszakasz 4. – Alapszakasz 5.
Elődöntők
2023. június 24.: első elődöntő
2023. június 25.: második elődöntő
XVII. Veolia HFL Döntő
2023. július 8.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában