Centenárium

2023.01.08. 12:00

Kutatott, és száz évet talált: Mezőcsáton

Örülhetnek a dél-borsodiak: külső munkatársunk „felderítőnek” állt és célba ért.

KT

Mező László, lapunk külső munkatársa

Fotó: KT

 „A napokban keresgéltem, kutakodtam, adatokat gyűjtöttem, számokat nézegettem, közben rátaláltam arra, hogy százéves a Mezőcsát VSE – újságolta Mező László, lapunk állandó segítője, az alacsonyabb osztályú megyei futball bajnokságok jó ismerője, majd így folytatta: – Korábban foglalkoztam már a csátiakkal, így tudom, hogy klubjukat helyi iparosok és üzletemberek alapították. Az elmúlt évszázadban a labdarúgó szakosztályuk volt az egyetlen, amely folyamatosan működött.”

A csúcs az NB III volt

A sportember elmondta még, hogy a kisvárosban az NB III-as szereplés jelentette a csúcsot, játékosaik azonban többségében a megyei bajnokság I. és II. osztályában kergették a labdát. 

- Fénykorukat az 1980-as évek jelentették, ekkor nyolc műfaj képviselői versenyeztek az egyesület színeiben – folytatta Mező László. – A focisták mellett atlétikai, íjász, kézi- és kosárlabda, valamint természetjáró szakosztályuk is volt. A Miskolctól mintegy harminc kilométerre lévő település klubja tehát csendes jubileumhoz érkezett, és az idén megkezdi a második száz esztendejét. Ottani, idősebb sportbarátaim és ismerőseim abban reménykednek, hogy korábbiakhoz hasonló sikereket érnek majd el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!