Jégkorong

2023.01.23. 09:31

A harmadik harmadban hármat lőttek

Az Erste Ligában a 31. forduló meccsét játszották vasárnap este.

Az alapszakasz 3. helyéért küzdő DVTK Jegesmedvék gárdája a mindenkire veszélyes Corona Brasov együttesét látták vendégül a népkerti jégcsarnokban. A hazai szakvezetés nem változtatott az elmúlt hetekben kiválóan muzsikált gárdán, bár a negyedik sorba ezúttal nem jutott védő, a kapu elé pedig hagyományosan Voris állt. A vendégek sérülések és eltiltások miatt mindössze tizenhat mezőnyjátékossal vonultak fel és a szűk padjuk növelte az itthoni esélyeket. A nézőtérre sokan érkeztek a piros-fehérek női kosárlabdázóinak találkozójáról is.  

Fűszer nélkül

Egy darabig a védők takarítását láttuk, a támadásokból nem jött ki semmi. A csatárok a kék vonalak előtt, a leshatáron várták a kiugratást. Az első lövést jobbról Valchar adta le, majd ugyanő balról is próbálkozott. A másik oldalon Razumnyak távolról eresztett meg egy bombát, amely Toth R. hasában halt el. A korongejtésekből a Diósgyőr jött ki jobban, majd az 5. percben Van Wormer kecsegtető szituációban a korong fölé ütött. Dolgoztak a felek és bejátszották az egész pályát, míg a 8. percben a lesipuskás Galajda szemből célzott, de suhintása után gellert kapott a játékszer, amely a keresztvas fölé szállt. Van Wormer korcsolyájának közreműködésével magát szöktette, de feltartóztatták, utána Lövei lőhetett, de nem nézte a műszaki rajzot, így eltévesztette a ketrecet. A reszelés után addig kapargáltak a sárga-kékek, amíg Valchar kiszúrta a bal alsót (0–1), nem sokkal később pedig S. Williams duplázhatott volna közelről. A Jegesmacik mellőzték az ötleteket, ezért nem tudtak dominálni és kevés időt töltöttek a Corona harmadában. Sportszerű légkörben gördültek a percek, a játékosok nem bontották egymást, csupán néhány szemezés akadt, de ezeket a vonalbírók hamar lefülelték.

Lövei egyenlített

Az első kisbüntetést, amely áthúzódott a középső szakaszra túlélte a Brassó. A statisztika jó képet mutatott, a 15 lövés, szemben a 9 kísérlettel, nem utalt semmilyen bajra, Tokaji Viktor csak a kreativitást kérhette számon tanítványaitól. A le-és a kipattanókat rendre az érkezők szelidítették meg, amikor meg valamelyik akcióból ,,kisült" valami, a korong elfelejtett jó helyre gurulni. Erősítettek a miskolciak, akik helyenként beszorították a koronásokat, a tompaságuk azonban meggátolta őket abban, hogy bármit produkáljanak. Az idő múlásában persze reménykedhettek, mondván, majd csak elfárad a Brassó és összeroskad. A 34. percben Galajda lábbal úgy vett át egy korongot, hogy mozdulatát akár a katari világbajnoki döntősök is megtapsolták volna, de a fiatal üstökös nem ment vele sokra. Már csak 5.04 volt hátra a második harmadból, amikor a csordogáló tömör gumit Lövei bebökte a hálóba (1–1).    

Elfáradt a Brassó

Az utolsó felvonás elején Blasko a száguldó korong útjába vetődött, valahogyan lebotorkált és jegelték a kezét, tompították a fájdalmát. Az eddig gólszegény összecsapás sorsa a vezetésen múlt és ezzel mindkét társaság tisztában volt. Azt nem állíthattuk, hogy a szezon legszínvonalasabb csatája zajlott, a küzdelmet viszont ötösre osztályozhattuk. Galajdával kétszer is felnyalatták a jeget, majd 44.12-nél Berdnikov jobbról, négy lépésről a keresztvas alá csápolta a korongot (2–1). Páros kiállítás következett és nem tetszett a népnek: maradtak négy a négy ellen és több levegő jutott a fenn lévőknek. Egyszeriben a látogatóknak lett fontos az idő, de Lövei, aki a meccs hősévé nőtte ki magát, az 50. percben tenyerest küldött a görnyedő Toth R. jobb karja fölé, korongja pedig kipúpozta a hálót (3–1). Innentől kezdve Vaséknak semmit nem kellett csinálniuk, illetve annyit igen, hogy tyúkanyó módjára ráüljenek a tojásra. A Brassó kicsit még ágyúzott, majd kapusát mezőnyjátékosra váltotta, ezt Kuleshov kiszúrta (4–1) és feladta a harcot. 

Emlékeztető  

DVTK Jegesmedvék - Corona Brasov 4–1 (0–1, 1–0, 3–0) 

Tokaji Viktor, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője: – Minden a forgatókönyv szerint alakult ezen a meccsen. Számítottunk rá, hogy nekünk fognak esni, de nagyon jól megoldottuk a feladatot. Az első harmadban nekik több lehetőségük volt, de szépen fokozatosan átvettük a kezdeményezést, a második harmad már teljes mértékben a miénk volt. Nem adtunk nekik sem teret, sem időt, rengetek helyzetet kidolgoztunk. Tudtuk, hogy az első találatunk után megtörhetjük őket. A harmadik harmad első hat-hét perce egyenlő erők küzdelme volt, majd a frissességünk a mi irányunkba döntötte el a meccset. Nagyon örülök a három pontnak és hogy a legutóbbi két meccsen nyújtott teljesítményünk kifejezetten jól nézett ki. Az apró részletekben sokat léptünk előre, bízom benne, hogy ez tovább folytatódik.

Strenk Hunor, a Corona Brasov másodedzője: – Nagyon jól kezdtük a meccset, az első öt percben három vagy négy ordító gólhelyzetünk is volt. Az volt a játéktervünk, hogy megpróbáljuk minél kevesebb gólon tartani ma az ellenfelet és minél többször váratlan szögből kapura lőni. Utóbbit kicsit hiányoltuk főleg a második és harmadik harmadban. A meccs második felében érződött, hogy rövid volt a padunk és fontos játékosok hiányoztak.  

A játéknap további eredményei:

Budapest Jégkorong Akadémia HC – Gyergyói HK 3–2
FTC-Telekom – Debreceni EAC 5–4 – hosszabbítás után 
Újpesti TE – SC Csíkszereda 4–2

Az Erste Liga állása

 1. Gyergyói HK 

 2. Budapest Jégkorong Akadémia HC 

 3. DVTK Jegesmedvék 

 4. Corona Brasov 

 5. Debreceni EAC 

 6. Sport Club Csíkszereda 

 7. FTC-Telekom  

 8. Újpest TE 

 9. Dunaújvárosi Acélbikák 

10. FEHA 

33  22  2  2  7  139–84  +55 72

32  21  3  1  7  142–80  +62 70

33  18  4  2  9  112–84  +28 64

34  17  4  2  11  112–95  +17 61

34  15  1  3  15  116–120 -4 50

33  11  6  5  11  117–115   2 50

31  14  2  2  13  100–96  4 48

34  9  2  4  19  106–128 -22 35

32  6  2  3  21  88–152 -64 25

19 30  3  1  3  23  63–141 -78 14

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában