Karate

2022.12.06. 11:22

Mesterkatákat is tanulhattak

Mozgalmas volt december első hét végéje a miskolci, tiszaújvárosi karatékák számára.

A miskolci Justitia Fuji-Yama SE karatékái és edzői

Fotó: Magánarchívum

Karate. A múlt hét vége sűrű volt a miskolci Justitia Fuji-Yama SE sportolói számára, ugyanis péntektől vasárnapig Budapesten rendezték meg a Hayashi-ha Shito-ryu International világszervezet nemzetközi karate szemináriumát, illetve versenyét, utóbbinak Szigetszentmiklós adott otthont. 

– Pénteken két kata, vagyis formagyakorlat edzésen mozogtak az egyesület miskolci sportolói, amelyet Hanshi Julius Thiry mester, a stílus első embere vezényelt, de segítségére voltak Sensei Junko Arai és Sensei Matthew Day is. Új mesterkatákat sajátíthattak el a jelenlevők, akik az ország különböző pontjairól érkeztek a szemináriumra – tudtuk meg Kis Virágtól, a Justitia Fuji-Yama SE edzőjétől. – Szombaton Szigetszentmiklós adott otthont a nemzetközi karate versenynek, ahol közel húsz sportolóval képviseltette magát egyesületünk, miskolci és tiszaújvárosi növendékekkel.


Vasárnapi kumite

Ugyanitt a jövő évi budapesti felnőtt világbajnokságra való felkészülés jegyében lépett tatamira a felnőtt női kata csapat is, amelynek a miskolci Tóth Vanda is tagja. 

– Vasárnap délelőtt fekete öves danvizsga volt terítéken Budapesten, ahol a tiszaújvárosi Oláh Sándor 4. danra, míg Kujbus Annabella 1. danra vizsgázott sikeresen – folytatta a beszámolót Kis Virág. – Délután aztán Fisher Mihály szövetségi kapitány vezényletével, és tanítványa, az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor, valamint további korosztályos bajnok MTK karatékák segítségével tartottak kumite, vagyis küzdelem szemináriumot a Hayashi-ha Shito-ryu harcművészei számára. Ezt követően ismét formagyakorlatot tanulhattak Hanshi Julius Thiry útmutatásai alapján a résztvevők, a mozgalmas hétvégén sok tapasztalatot szereztek a Justitia Fuji-Yama SE karatékái. 


Eredmények
Shito-Ryu International gyermek, kadet, junior, felnőtt, master verseny, Szigetszentmiklós, a miskolci Justitia Fuji-Yama SE sportolóinak eredményei
Leány, kata
8-9 évesek, 10-9. kyu: 1. Budai Blanka, ...3. Kovács Elina. 8-9 évesek, 7. kyutól: 5. Lukács Mária.
10-11 évesek, 7. kyutól: 5. Huszár-Kovács Boglárka.
12-13 évesek, 8-7. kyu: 2. Trója Panna, 3. Molnár Fruzsina, ...5. Gajdos Réka.
Kadet: 2. Kurucz Hanna, 3. Gyürky Eszter.
Felnőtt: 5. Tóth Vanda, ...9. Nagy Gréta.
Felnőtt csapat: 1. Sterck Laura (MTK), Fábián Csenge (MTK), Tóth Vanda (Justitia Fuji-Yama SE).
Fiúk, kata
8-9 évesek, 10-9. kyu: 3. Farkas Marcell. 8-9 évesek, 7. kyutól: 1. Kazai Bendegúz.
Kadet: 3. Tóth Imre, ...5. Grenczel Áron, ...7. Tóth Ádám.
Junior: 2. Bérczes Botond, 3. Elekes Máté.
Felnőtt: 5. Bérczes Botond, ...7. Szilágyi Gergő, ...9. Elekes Máté.

Címkék#karate

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában