Kosárlabda

2022.12.17. 13:36

Az év utolsó előtti előttije

A szerdai salamancai vereség után vasárnap hazai bajnoki vár a diósgyőri női kosárlabdacsapatra.

Kányási Veronika (jobbra) szerint kemény időszakon vannak túl

Fotó: FIBA

A női kosárlabda NB I 12. fordulójában vasárnap 17.30-tól a BGK-Prima Natura Szigetszentmiklós csapatát fogadja a DVTK-Hun-Therm együttese. A piros-fehéreknek nem ez lesz az idei utolsó mérkőzésük, ugyanis a jövő héten szerdán az Euroliga csoportkörében a francia Basket Landes gárdáját látják vendégül. De ezzel még nem ér véget az esztendő, rövid karácsonyi pihenő után, az év utolsó előtti napján még egy bajnoki vár a diósgyőriekre, Pécsett, a PINKK Pécsi 424 otthonában.

Maradva 2022 utolsó előtti előtti feladatnál: a szigetszentmiklósi gárdát a bajnoki nyitányon, idegenben, 15 ponttal győzték le a piros-fehérek, két légiósukat nélkülözve. A Pest megyei együttes ezt követően még további hat vereséget szenvedett október végéig, ám azóta zsinórban már négy győzelemnél tartanak. Sikerszériájukat a Cegléd ellen idegenben kezdték, majd a TFSE vendégeként folytatták, az előző két körben előbb a BEAC, majd a Vasas ellen diadalmaskodtak. Vagyis, jellemzően a mezőny második feléhez tartozó csapatokkal szemben bizonyultak jobbnak, és hiába szerepeltek jól eddig, a DVTK-HT ellen nem sok esélyük van a jó folytatásra, függetlenül attól, hogy a diósgyőri gárda nem lesz friss ellenük. Mert a piros-fehérek azok után, hogy szerdán, Spanyolországban, 94-52-re kikaptak Euroliga csoportmeccsen a Perfumerias Avenidától, a csütörtököt utazással töltötték, és ezúttal is kevés idejük jut a regenerálódásra, felkészülésre az újabb ellenfélre.

Kemény időszak

– Ez a két hét egyben, nagyon kemény időszak volt – jelentette ki Kányási Veronika, a DVTK-Hun-Therm csapatkapitánya. – Kétszer Spanyolországba elutazni egymás után, úgy, hogy nem is voltak rövidek ezek az utak, eléggé sokat kivett belőlünk. Amennyi energiát a Girona elleni siker adott, azt ellenpontozta a szerdai, salamancai mérkőzés. Tudtuk, hogy egy ilyen vereség is benne lehet ebben az erős sorozatban, erre azért valahol számítottunk, de már itt van az újabb meccs, és nekünk az előttünk álló feladatokkal kell foglalkozzunk.

A diósgyőriek játékosánál arról is érdeklődtünk, hogy mennyire fáradtak a keret tagjai.

– Bírjuk, bírnunk kell. Nem vagyunk frissek, de megbeszéltük a lányokkal, hogy minél jobban össze kell zárnunk, segítenünk kell egymást a pályán, hiszünk abban, hogy a fizikai nehézségeken mentálisan felül tudunk kerekedni – mondta Kányási Veronika. – A Szigetszentmiklóst nem becsüljük le, a magyar bajnokságban előfordultak már váratlan eredmények, nem szeretnénk, ha mi is részesei lennénk egy ilyennek. Azzal a céllal lépünk pályára, hogy elfelejtsük a salamancai Euroliga mérkőzést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában