Mezőkövesd Zsóry FC

2022.08.24. 08:15

Supka Attila szerint együttese talpra állt

A tréner töretlenül bízott az elvégzett munkában és a játékosaiban.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 4. fordulója keretében a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája hétfőn este hazai környezetben 4–2-re nyert a Debreceni VSC ellen. 

Supka Attila, az MZSFC vezetőedzője így fogalmazott: – Az edzőmeccsek alapján már vártam ezt a játékot. Természetesen nyerni akartunk, már csak azért is, mert sereghajtóként vártuk a találkozót. Rosszul kezdtünk, és ez akár veszélyes is lehetett volna ránk nézve. Csapatunk azonban jól reagált a kialakult helyzetre, és megmutatta, hogy képes talpra állni. Először sikerült jól játszanunk: olyan támadásokat vezettünk, amiket előre megbeszéltünk. Tudtuk, hol lehet átjutni a Loki védelmén, és ezekből gólokat szereztünk. Védekezésünk rendben volt, jól semlegesítettük a beadásokat, amelyekből sokszor vezettünk támadásokat. Erre a produkcióra igazán építhetünk, nem lehetnek problémáink a bajnokság során. 

Nem látta viszont 

Joao Janeiro, a DVSC vezetőedzője az alábbiakat mondta: – Győzni akartunk, jól is kezdtünk, a kezünkben tartottuk az irányítást, jól járattuk a labdát, és veszélyes akciókat vezettünk. Gratulálok a Mezőkövesdnek, nagyon jól játszott, négy lövésből négy gólt szerzett. Az tény, hogy a hazaiak jobban játszottak, mint mi. Aktívabbak és agresszívabbak voltak, jobban hajtottak a labdákért. Védekezésben hozták az összes párharcot, nem emlékszem egy olyan szituációra sem, amit mi nyertünk volna. Rengeteget elemeztük a kövesdiek játékát, ennek ellenére semmit nem láttam viszont abból, amiket az edzéseken gyakoroltunk. Mi mást tehetnénk, megyünk tovább, a soron következő fordulóban a Puskás Akadémiát fogadjuk, és javítani akarunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!