Kajak-kenu

2022.08.08. 07:34

Három bronzérem Kanadából

Bragato Giada a két párosban és a négyesben is dobogóra állhatott a vb-n.

ÉM

Bragato Giada (jobbra) és Nagy Bianka három világbajnoki bronzot lapátolt össze. Fotó: MW

Döntőket rendeztek a hét végén a Kanadában megrendezett sík vízi kajak-kenu világbajnokságon. A megyei színeket képviselő Bragato Giada (Tiszaújvárosi KKSE) három szám fináléjában is érdekelt volt, kettőben szombaton, egyben pedig vasárnap. C–2 200 méteren kubai egység nyert, egy kínai duó előtt, míg a Bragato Giada, Nagy Bianka páros 47,59-es idővel a harmadik helyen ért a célba. C–2 500 méteren kínai aranyérem született, az ukránoké lett az ezüst, Bragato Giada és Nagy Bianka ugyancsak a dobogó legalsó fokán zárt (2:04,70 perc). C–4 500 méteren éppen annyi induló jött össze, amennyi egy döntőre szükséges, itt így elmaradtak a hétközi előfutamok. A Bragato Giada, Balla Virág, Takács Kincső, Nagy Bianka felállású magyar négyes tehát vasárnap egyből „finálézott”, ahol a kanadai és a lengyel egység mögött a harmadik helyet szerezte meg, 1:57,39-es idővel.

Kopasz visszaszerezte

A magyar versenyzők szombaton – Bragatóék harmadik pozíciói mellett – két aranyat is szereztek Halifaxben. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren, és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert. Vasárnap aztán Lucz Anna bronzérmet szerzett kajak egyes 200 méteren, Csizmadia Kolos szintén harmadik lett kajak egyes 200 méteren, és ugyancsak ilyen pozícióban végzett Noé Bálint és Kulifai Tamás kajak kettes 1000 méteren. Vasárnap még Rendessy Eszter ezüstérmet „lapátolt össze” kajak egyes 1000 méteren, továbbá a Nádas Bence, Kopasz Bálint kajak kettes aranyérmes lett 500 méteren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!