Diósgyőri VTK vs. KolorCity Kazincbarcikai SC

2022.08.28. 21:50

A hajrában dőlt el a megyei rangadó

Koman találatával szerezte meg a győzelmet és lépett előre a tabellán a DVTK.

BCS

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II 6. fordulójában vasárnap este megyei rangadót rendeztek, a Diósgyőri VTK együttese a KolorCity Kazincbarcikai SC gárdáját fogadta. A meccs előtt a két csapatnak a tabellán elfoglalt helyezése az évad előtti elvárásokhoz képest ellentétes volt, a Barcika várakozáson felüli szereplésével, az NB III-ból visszatérve, az élmezőny tagja lett, a Diósgyőr pedig messze elmaradt attól, amit várt a csapattól a szurkolótábora.

Négy és egy

A mezőny második felében szerénykedő piros-fehéreknél az előző körben elszenvedett vereség után vezetőedzőt váltottak, Dragan Vukmir helyett a szakvezetőként tapasztalatlannak számító Szergej Kuznyecevot ültette a kispadra a klub vezetése. A bemutatkozására készülő tréner négy helyen változtatott a hat nappal ezelőtti, Pécsi MFC elleni, 4-3-as vereséget hozó bajnoki után a kezdőcsapaton. Farkas D. sérülése, Szatmári eltiltása miatt nem volt keretben, Vajda és Bertus pedig csak a kispadra került. A hátsó alakzat összeállítása okozta a legnagyobb gondot az ukrán, magyar kettős állampolgárságú szakvezetőnek, mivel Hegedűs J. változatlanul sérült, így ebbe sorba Csirmaz és Bokros került be új szereplőként. A középpályán ugyan Radics sérülése, Oláh Bálint pedig eltiltása miatt nem volt bevethető, de itt Koman és Könyves – utóbbi az évad során, sérülését követően először – bizalmat kapott. A DVTK kispadja nem tűnt túl izmosnak, létszámában kettővel kevesebb volt a vendégekénél, és nem kapott itt helyet a nyáron kereten kívülinek nyilvánított Eperjesi és Szeles akik az elmúlt hetekben az NB III-as tartalék együttessel készültek.

A barcikai együttesnél egy helyen változott a kezdőcsapat, az egy héttel ezelőtti, hazai környezetben a HR-rent Kozármisleny ellen 1-0-ra megnyert meccshez képest: Réding nem volt keretben, támadóként a rutinos, a DVTK-t is megjárt Takács T. futhatott ki a startra.

Gól nélkül

A mérkőzés első félidejének első félórájában a DVTK jelentős mezőnyfölényben futballozott, de igazán komoly lehetősége csak egy akadt, amikor a 14. percben Koman a kapufa mellé fejelt. A középpályás meglehetősen szabadon játszhatott, kötetlenül mozoghatott előre és oldalra. A DVTK négy védője előtt ezúttal csak egy védekező középpályás szerepelt, Bényei feljebb játszott, mint a korábbi meccseken. A szervezetten futballozó vendégcsapat nagyon sokáig még a saját térfeléről is képtelen volt kiszabadulni, a 24. percben először mutattak valami haloványat a diósgyőri kapu előtt, ám ettől megjött az önbizalmuk, kedvük. Hat minutával később Székely D. labdája Danilovic közreműködésével pattant a felső lécre, majd az ezt követő szöglet után Dvorschák lökete után kellett bravúrt bemutatnia a hazai hálóőrnek. Nem sokkal később Könyvest sérülés miatt kellett lecserélni, majd pár másodperc múlva Takács T. a félidő legnagyobb helyzetét hagyta ki, 5 méterről nem találta el fejjel a bal felső sarkot. Mivel a félidő utolsó fertályórájában a Barcika támadójátéka dicséretet érdemlő lett, így a hazaiak fölénye ellenére, teljesen reális volt a döntetlen állás az első játékrész végén.

Győztes találat

A második félidő elején is nagy lendülettel kezdett a Diósgyőr, Szőkének volt egy veszélyes lövése, amit sokáig nem követett újabb, egyetlen hazai játékos részéről sem. Hosszú percek teltek el anélkül, hogy a DVTK helyzetet tudott volna kialakítani, a szervezetten játszó sárga-kékek védőmunkája remek volt. A piros-fehérek szakvezetője az utolsó húsz percre beküldte a padról azt a minőséget, amit, akiket lehetett, ám a nagy hazai mezőnyfölény csak 30 perc elteltével hozott újabb piros-fehér lehetőséget, amikor Jurek lövésénél kellett védenie a barcikai kapusnak. A vendégektől támadások vezetésére nem futotta, és a hajrában a diósgyőriek nagy préselése végül behorpasztotta a megyei riválist. A 84. percben Bertus jobboldali szögletét röviden fejelte ki az egyik sárga mezes, a játékszer Koman elé került, aki néhány lépés után balról, 17 méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-0). A meccsből hátrelévő időben a Barcika nem tudott újítani, a második félidőben tulajdonképpen egy támadást sem sikerült vezetniük, és mivel bekapott gól nélkül nem tudták lehozni a meccset, a második félidő csupán kioltásra törekvő játéka nem érdemelt pontbeli jutalmat.

A nagy mezőnyfölényben játszott DVTK nem érdemtelenül jutott a három ponthoz, és előbbre lépett a tabellán, de tennivaló akad bőven, mert a helyzetek kialakításában nagyon nem jeleskedett a csapat.

Diósgyőri VTK vs. KolorCity Kazincbarcikai SC 1-0 (0-0)

Diósgyőr, 5 061 néző. V.: Ducsai (Rózsa, Ring).

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Viczián, Bárdos, Bokros (Bertus, 72.) – Holdampf – Szőke (Eppel, 72.), Koman (Papp, 92.), Bényei, Könyves (Jurek, 37.) – Lukács D. Vezetőedző: Szergej Kuznyecov.

KolorCity Kazincbarcikai SC: Megyeri II. G. – Szemere, Ur, Dvorschák (Szekszárdi, 46.), Süttő – Heil, Csatári – Székely D., (Ádám F., 87.) Szabó B. (Laczkó, 87.), Pálinkás – Takács T. (Nagy J., 76.). Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Viczián (33.), ill. Csatári (69.), Süttő (88.).

Gólszerző: Koman (84.).

Jók: Danilovic, Holdampf, Bényei, ill. Megyeri II. G., Ur, Heil, Csatári.

Szergej Kuznyecov: – Kemény ellenféllel találkoztunk, azt mondtam az öltözőben a játékosoknak, hogy azt az utat, amit választottunk, száz százalékosan teljesítették, megvalósították. Sok elemzés előzte meg a mai meccset, és remélem, hogy ez a győzelem több hitet fog adni, hogy ez egy jó út. Egymásért küzdöttünk, akkor is, amikor a meccs folyamán voltak nehézségeink, de kitartottunk a saját vonalunk mellett, a srácok jól teljesítettek. Pontrúgásból tudtunk gól szerezni, pedig ilyet nem sokat gyakoroltunk, nem volt sok időnk erre, igaz, ma is végig sétáltuk ezeket a pályán, mert futtatni már nem akartam a fiúkat a meccs miatt. Fejelődni fogunk a játékban, a mostani mérkőzés előtt csak keveset voltunk együtt, de látszik, hogy merre kell haladnunk.

Varga Attila: – Nagyon jó hangulatú meccset játszottunk, boldog vagyok, hogy a játékosok így teljesítettek, jól futballoztunk. Az első fékidőben benne volt, hogy gólt szerezzünk, igaz, az első húsz perc nem tetszett, de az átszervezés után rendben volt a játék. Rúgtunk egy kapufát, volt egy ajtó-ablak ziccerünk, nem tudom, hogy az, hogy maradt ki. A második félidőben kompakt volt a csapat, jól védekeztünk, a csere után viszont gyengültünk, elsősorban fejjátékban. A kis szögletnél a DVTK lét játékosunkat kivitte, és Koman megjátszhatóvá vált, a lövését pedig nem sikerült blokkolni. A vereség ellenére bebizonyítottuk, hogy eddigi teljesítményünk nem a véletlen műve, és hogy az eddig 12 szerzett pont nem érdemtelenül lett a miénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!