Birkózás

2022.07.16. 09:09

Balázs Éda éremért küzd az Európa-bajnokságon

A diósgyőriek tagja pénteken utazott Horvátország fővárosába, ahol jó szereplésében bíznak.

Kolodzey Tamás

Balázs Éda. Fotó: ÉM-archívum

A hét végén Zágrábban rendezik az U15-ös birkózó-Európa-bajnokságot, amelyen szőnyegre lép Balázs Éda, a DVTK sportolója is. Az 58 kilós versenyző élete első kontinensviadalán vesz részt, és vele tart klubedzője, Juhász Sándor.

Szombaton a vasárnapért

– Tanítványom eddig két nemzetközi viadalon járt, Németországban és Romániában szerepelt – mondta mestere. – Bizakodva várom a viadalt, annak ellenére teszem ezt, hogy nem ismerem a mezőnyt és az ellenfeleit sem. Csupán arról kaptunk tájékoztatást, hogy a fehéroroszok és az oroszok nem indulhatnak, a többi nagy birkózónemzet küldöttei viszont természetesen jelen lesznek Zágrábban. Éda nagyon jó formában van, a válogatott edzői is dicsérték a munkáját, úgy fogalmaztak, hogy kiválóan összeraktuk. Bőven belefér a súlycsoportjába, így nem kellett fogyasztania, ezzel nem ment el az ereje. Technikája kitűnő, és amennyiben jó sorsolást kap, akkor éremért küzdhet, de engem nem lepne meg, ha bejutna a döntőbe. A lebonyolítás hasonló, mint az olaszországi junior-Európa-bajnokság esetében: akik szombaton eljutnak a végküzdelmekig, azoknak vasárnap este is jelenésük lesz a viadalon. A piros-fehérek trénere elmondta még: emlékezete szerint diósgyőri hölgy még soha nem szerzett érmet birkózó-világversenyen, így Balázs Éda „úttörővé” válhat.

A program 

Szombat 
10.30: kvalifikációs fordulók 
17.45: elődöntő 
Vasárnap 
18.00: éremcsaták 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!