Mezőkövesd Zsóry FC

2022.07.13. 07:21

Ausztriai edzőtáborba utazik a Mezőkövesd

Az NB I.-es kövesdi labdarúgócsapat mától jövő hét péntekig négy felkészülési meccset játszik.

BCS

Szerdán kel útra a Mezőkövesd Zsóry FC NB I.-es labdarúgócsapata, hogy csütörtöktől az ausztriai Greinben edzőtáborozzon. A sárga-kékek útközben, ma este 18.00-tól még lejátszanak egy meccset Győrben, a Gyirmót FC Győr NB II.-es csapatának vendégeként, és az éjszakát még Magyarországon töltik, holnap azonban átbuszoznak az osztrák főhadiszállásukra. A Linzhez közeli településen dolgoznak jövő hét péntekig, a hazautazásig pedig három felkészülési meccset vívnak külföldi gárdák ellen, három különböző helyszínen. A ciprusi Apollon Limassol ellen vasárnap lépnek pályára, majd két cseh gárda következik a sorban, elsőként a Slovan Liberec, aztán a Mladá Boleslav. Az utóbbi gárda elleni találkozó eredetileg a jövő héten csütörtökön lett volna, de a cseh csapat kérésére egy nappal később csapnak össze a felek, így a kövesdiek a hazautazás napjának délelőttjén lépnek pályára, Enns városában. 

Az utazó keretről 

A keddi tervek szerint Supka Attila vezetőedző és teljes stábja 24 labdarúgóval kel ma útra. A keret két sérült labdarúgója nem tart a csapattal, Vadnai és az albán–koszovói Qaka otthonában gyógyul, viszont a szombati, DVTK elleni edzőmeccset sérülés és betegség miatt kihagyó további hat labdarúgó elindul az edzőtáborba. A most nyáron szerződtetett középpályás Rabatin Richárd viszont lemarad a felkészülés ezen szakaszáról, őt ugyanis nagy valószínűséggel kölcsönadják egy másik klubnak a kövesdiek. És ha már kölcsön: az előző évadban máshol futballozott, de kövesdi játékosnak számító, a nyáron kölcsönből visszatért duó egyik tagja, Kotula Máté tagja a Supka Attila által összeállított utazó keretnek, Derekas Zoltán viszont nem. Utóbbi az előző évadot az NB II.-es FC Csákváron töltötte, és szinte biztos, hogy a másodosztályban, a Szombathelyi Haladásban folytatja. Az említetteken kívül a kövesdi utánpótlásból az első csapathoz felkerült két fiatal, Sipos József és a Bodnár Attila sem kel útra, ahogy azon három játékos sem, aki elvileg szabadon távozhat. Utóbbiak közül Babati Benjamin a másodosztályú ETO FC Győr labdarúgója lehet, míg a bolgár Antonio Vutov és a horvát Matija Katanec a kövesdiek tartalékcsapatával készül, amíg nem talál magának másik együttest. 

A Mezőkövesd Zsóry FC 24 fős utazó keretéből 23 név ismerősen cseng, hiszen egy ideje a sárga-kékek labdarúgójának számít (Tordai Árpád, Riccardo Piscitelli, Danylo Ryabenko, Pillár Róbert, Luka Lakvekheliani, Vajda Sándor, Madarász Márk, Cseke Benjámin, Dino Besirovic, Aliaksandr Karnitski, Cseri Tamás, Andrej Lukic, Stefan Drazic, Tomislav Kis, Jurina Marin, Remzifaik Selmani, Nagy Gergő, Molnár Gábor, Bobál Dávid, Kállai Kevin, Kállai Zalán, Rédling Kevin, Kotula Máté), van viszont egy új fiú is a keretben. A Budapest Honvéd együttesétől érkezett Horváth Milán, aki 20 éves, 193 centi magas, a posztját tekintve pedig belső védő, az előző két évadban pedig az NB II.-es BFC Siófok együttesének játékosa volt, ahol 52 bajnokin lépett pályára. 

Edzőmeccsek

Július 13. (szerda), 18.00: Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC (Győr) 
Július 17. (vasárnap), 17.00: Apollon Limassol (ciprusi) – Mezőkövesd Zsóry FC (Mauthausen vagy Pregarten) 
Július 19. (kedd), 18.00: Slovan Liberec (cseh) – Mezőkövesd Zsóry FC (Ottensheim) 
Július 22. (péntek), 11.00: Mladá Boleslav (cseh) – Mezőkövesd Zsóry FC (Enns) 

(A borítóképen: Horváth Milán (sárgában) is elutazik az edzőtáborba | Fotó: MW)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!