Triatlon

2022.06.28. 08:20

Kovács Gyula negyedik lett a mix váltó tagjaként

A tiszaújvárosi triatlonos a kanadai junior-világbajnokságot értékes helyezéssel zárta.

SZIS

Forrás: WT

Forrás: WT

A montreali triatlon-világbajnokság a múlt vasárnap a mix váltók versengésével fejeződött be, magyar szempontból kiváló eredménnyel. Kovács Gyula, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója Dobi Lilivel, Kropkó Mártával és Kropkó Mártonnal a negyedik helyen végzett. 

Együtt értékelték 

A vegyes váltók csatájában az U23-as és a juniorkorcsoportot egyszerre rajtoltatták, és együtt is értékelték, ami előzetesen nem volt túl jó előjel a rendkívül fiatal, három junior és egy ifjúsági korú sportolóból álló magyar egység számára. 

Montreal városában 300 m úszás, 6,6 km kerékpározás és 1,5 km futás várt a résztvevőkre. A mieink szinte végig az 5–6. hely környékén haladtak. A végül megszerzett 4. hely minden várakozást felülmúlt. Főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a vert mezőnyben olyan nagyhatalmak mix váltói voltak, mint Ausztrália, az Egyesült Államok, Kanada, Olaszország, Spanyolország, Svájc vagy Új-Zéland. Az eddigi legjobb magyar helyezés egyébként a 2019-ben elért 7. pozíció volt.

Triatlon: junior-vb

Triatlon junior-világbajnokság, mix­vál­tó-eredmények (17 ország): 1. Franciaország, 1:24:07 óra, 2. Nagy-Britannia, 1:24:26, 3. Németország, 1:25:40, 4. Magyarország (Kovács Gyula, Kropkó Márta, Kropkó Márton, Dobi Lili) 1:26:17.

(A borítóképen: Kovács Gyula is tagja volt a magyar váltónak)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában