GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika

2022.05.03. 08:25

Nem akarnak már itthonit

Kedd este idegenben, a fővárosban játszik a kazincbarcikai férfi röplabdaegyüttes.

MI

A férfi röplabdaélvonalban az már eldőlt, hogy melyik csapat szerzi meg a bajnoki címet (a Pénzügyőr SE, amelyik három összecsapáson verte meg a Fino Kaposvárt), azonban arra még várni kell, hogy melyik klubé lesz a bronzérem. Ezen medáliáért a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika alakulata, illetve a MAFC-BME gárdája küzd. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó csatában jelenleg 2–1-re az észak-borsodiak vezetnek azok után, hogy a barcikaiak az első kettő felvonást megnyerték, azonban legutóbb, múlt csütörtökön hazai pályán vereséget szenvedtek a budapestiektől. 

– Úgy kezdtük azt a mérkőzést, ahogyan addig, azt megelőzően nem: csütörtökön görcsösek voltunk, holott korábban felszabadultan röplabdáztunk – kezdte Toronyai Miklós, a Vegyész RC vezetőedzője. – Az első és a második sikert is ez a fajta hozzáállás hozta meg, hogy ebben miért változtunk, nem tudom az okát, mert a felvezetés során nem csináltunk semmit másképpen. Igyekeztünk nem arra gondolni, hogy már 2–0-ra vezetünk a párharcban, azonban olyan érzésük lehetett a játékosoknak, hogy „úristen, most lezárhatjuk a csatát”. Kijött félezer ember a csarnokba, reménykedve nyilván az ünneplésben, de nem gondolnám, hogy ez a miliő esetleg bénítólag hatott volna, számunkra a hazai pálya, a szurkolás előny. Az első és a második játszmában nyomást gyakorolt ránk a MAFC, gyatrák voltak a nyitásaink, viszonylag gyengébbek a fogadások, nem voltak olyan minőségűek a támadások, a vendégek a labdáinkból könnyen visszatámadtak. Majd amikor elkezdtünk határozottan szerválni és jól, jobban fogadni, lépésről lépésre jöttünk feljebb, ám a harmadik és a negyedik szettben a fővárosiak már sokkal többet hibáztak. Természetesen hittem abban, hogy meg tudjuk nyerni az ötödik szettet, hiszen mi voltunk lélektani fölényben, 0–2-ről egyenlítettünk. Az utolsó játszmában, 1–1 után bealudtunk, Gomez zsinórban szerválta az ászokat, 1–8-cal cseréltünk térfelet. Faragtunk, faragtunk a hátrányunkon, 5–9-nél időt kértek, de már nem tudtuk őket befogni.

Csoma már nem? 

A negyedik menet helyszíne kedden 20 órától a Vasas Folyondár utcai csarnoka lesz, ahol a Vegyész egyszer már nyert ebben a párharcban, április 25-én 3:2-re. 

– Igyekeztem a stábbal színesíteni az edzéseket – felvezetésként volt már kosárlabda és foci is –, amire szükség van, hiszen három-négy naponta voltak, vannak mérkőzések, és egy kicsit mindenki már „el van telve” a röplabdával, hogy folyamatosan ugyanabban a mókuskerékben van – folytatta Toronyai Miklós. – Magunknak köszönhettük, hogy anyák napján is dolgozni kellett, de sportolók vagyunk, élsportolók, akik ezt tudják, értik. Küzdünk egy szép éremért, ez a feladat, ez kell lebegjen mindenki szeme előtt, amikor belép a csarnokba egy játékos, meg kell szűnjön számára minden külső tényező. Röplabdázni tudnak a srácok, a fontos, hogy szenvedéllyel, a játékot élvezve játsszanak. 

A MAFC-nál nem volt a legutóbbi találkozón keretben az egyik ponterős játékos, Csoma Krisztián, a hírek szerint valamilyen ok miatt már nincs is a klubnál... 

– Mi úgy tudjuk, hogy ezúttal sem fog játszani – mondta Toronyai Miklós. – Ettől függetlenül jó teljesítményt nyújtott a MAFC Barcikán, Csoma helyén egy balkezes fiatal játékos, Szabó Barna kapott lehetőséget, és ügyes is volt. A budapesti együttes egy kompakt gárda, a légiósokkal, Krupánszkival, liberóban Pápaival... Nem akarjuk, nem szeretnénk tovább húzni ezt a csatát, nem azt nézzük, hogy vereség esetén még itthon ismét találkoznánk, nem: azzal a szándékkal lépünk pályára a fővárosban, hogy nyerjünk, és befejezzük egyúttal a szezont is.
 

(A borítóképen: A Vegyész és a MAFC ma negyedik alkalommal csap össze a bronzéremért | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!