MEFOB Feszt

2022.05.13. 07:59

Ezren a pályán, a vízben, a tatamin, az asztalnál

Közeleg a MEFOB Feszt, amely majd négy napig tart Miskolcon.

Molnár István

Forrás: Bujdos Tibor

A jövő hét második részében, május 19. és 22. között Miskolcon rendezik meg a MEFOB Feszt elnevezésű eseményt, amelynek keretén belül nyolc sportágnak (atlétika, asztalitenisz, futsal, cselgáncs, kosárlabda, tenisz, ultimate frizbi, vízilabda) bonyolítják le az egyetemi döntőjét. Az eseményre 25 felsőoktatási intézményből 976 sportoló regisztrált, de a kísérőkkel, vendégekkel együtt a létszám elérheti az 1500 főt is. A házigazda Miskolci Egyetem két sportágban, futsalban, illetve kosárlabdában képviselteti majd magát. A meccsek, küzdelmek helyszíne az egyetemi sportközpont lesz, viszont a vízilabdázók a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, illetve a tapolcai strandfürdőben játsszák a mérkőzéseiket. A sportesemények mellett kulturális programokat, műveltségi vetélkedőt – és persze bulit – is tartanak majd.

Amint az a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott: a MEFOB Feszt egyik főpróbája a 2024-es Európai Egyetemi Játékoknak, melynek Miskolc és Debrecen lesz a házigazdája. 

Kísérleti jelleg 

Prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora többek között megköszönte a szervezésben részt vevők munkáját, ötleteit, kiemelve, hogy egy élhető, családbarát és egészséges campus kialakításán dolgoznak. Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára megjegyezte, ennek az eseménynek „kísérleti” jellege is van, lévén korábban ilyet még nem csináltak, egyúttal reméli, hogy sok érdeklődő lesz a helyszíneken. Dr. Kiss János országgyűlési képviselő a kormány pozitív sportpolitikáját és a Miskolcon elvégzett, illetve folyamatban lévő sportos beruházásokat sorolta, míg Veres Pál, Miskolc polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a város és az egyetem csak együtt lehet sikeres, hozzátéve: örül annak, hogy az Egyetemvárosban olyan infra­struktúra van már, és olyan szervezői gárda, amely képes egy ekkora sporteseményt lebonyolítani.

(A borítóképen: A tájékoztató után a nyilatkozók az Egyetemi Körcsarnokban „villantottak” a kosárlabdatudásukból)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!