Jégkorong

2022.04.05. 08:01

Miskolcon is szerepel a magyar jégkorong válogatott

Felnőtt hokistáink megkezdték a felkészülést a ljubljanai világbajnokságra.

ÉM

Forrás: jegkorongszovetseg.hu

A válogatott első felkészülési mérkőzését a miskolci jégcsarnokban április 14-én, csütörtökön 18 órától rendezik. Az ellenfél az az ukrán válogatott lesz, amely az elmúlt időszakban a borsodi megyeszékhelyen gyakorolt.

 

Négy mérkőzés

 

Eldőlt, hogy a válogatott négy felkészülési mérkőzést játszik az utazás előtt. Április 19-én Székesfehérváron Szlovénia következik. Három nappal később a Vasas Jégcentrumban ismét az ukrán válogatottal találkozik Sean Simpson együttese, és végül 28-án Dél-Korea ellen zárja a felkészülést, szintén Káposztásmegyeren. A szlovén és a koreai csapat a divízió 1/A-s vb-n is az ellenfelek között lesz. Az Ukrajna elleni mérkőzéseken jótékonysági akciót hirdet a magyar szövetség. A másik két találkozón a kilátogató nézők utat nyerhetnek a ljubljanai vb-re.

 

Egyelőre 23 játékossal kezdte el a munkát a magyar nemzeti csapat, a keret a héten a Tüskecsarnokban gyakorol. Többekre még klubkötelezettség miatt nem számíthatnak az edzők, így az Erste Liga- és az ICEHL-döntőben érdekeltek, valamint a külföldi bajnokságok rájátszásában szereplők később csatlakoznak. A magyar nemzeti együttes bő keretének Szirányi Bence, Kiss Roland, Galanisz Nikandrosz és Miskolczi Márk is tagja.

 

A program

 

Április 14., Miskolc, 18.00: Magyarország – Ukrajna 
Április 19., Székesfehérvár, 19.00: Magyarország – Szlovénia 
Április 22., Budapest, 19.00: Magyarország – Ukrajna 
Április 28., Budapest, 17.15: Magyarország – Dél-Korea 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!