Öttusa

2022.04.30. 18:23

Gulyás Michelle győzött, a miskolci Guzi Blanka 18. lett

Gulyás Michelle győzött az öttusázók világkupa-sorozatának budapesti versenyén. A női döntő másik magyar résztvevője, Guzi Blanka 18. lett.

MTI

Fotó: Koncz Gyorgy

A dobogóra még az olasz Elena Micheli és az egyiptomi Szalma Abdelmakszud állhatott fel.

A szombat délutáni 18-as finálé lovaglással indult a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, majd bónusz vívás következett, amelyben a csütörtöki körvívásban elért eredmény alapján fordított sorrendben léptek pástra az öttusázók. Ezt követte a 200 méteres úszás, végül a lövészetekkel megszakított 5x600 méteres futás.

A kairói első vk-n ezüstérmes, tavaly vb-harmadik Gulyás Michelle a jó vívásával a negyedik helyről vágott neki a szombati programnak. A lovaspályán két akadályverése volt, majd a páston négy ellenfelét győzte le, az úszásban pedig a harmadik legjobb időt érte el. Ezzel összesítésben továbbra is a negyedik helyen állt, de a kombinált szám rajtjánál csak öt másodperc volt a hátránya az éllovassal szemben, végül magabiztosan győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!