PannErgy-MVLC

2022.03.19. 10:24

Egyenlő erők csapnak össze

A pécsiek ellen játszik szombaton bajnoki összecsapást a PannErgy-MVLC alakulata.

MI

Fotó: Nemeth_Levente

Két fordulóval az alapszakasz befejezése előtt a táblázat 12. helyén áll a tizennégy csapatos OB I.-es férfi vízilabda-bajnokságban a miskolci csapat. Az MVLC tisztes távolból nézi, nézheti az utolsó két helyezettet, ugyanis 18 ponttal rendelkezik, míg a mögötte lévő Debreceni VSE-Master Good és a Metalcom Szentes egyaránt 9-9 egységet gyűjtött eddig össze. A PannErgy-MVLC a múlt hét végi, 24. fordulóban Kaposvárott ugrott medencébe, ahol egy fordulatos, összességében 26 találatot hozó összecsapáson 13–13-as döntetlent ért el. 

 

– A mérkőzést mi kezdtük jobban, többször vezettünk két góllal, ám aztán feljött a Kaposvár – kezdte Vidumanszky László, a Pann ErgyMVLC vezetőedzője. – 5–5 után elhúztak 9–6-ra, de egyenlítettünk, majd nekünk voltak győzelmi esélyeink, azonban a hazaiak az utolsó pillanatban dobtak egy gólt, így iksz lett a meccs. Utólag derült ki, miután befejeződött a többi találkozó, hogy ez a döntetlen igazán egyik csapatnak sem jó.
 

Mindenki harcol 
 

A bajnoki 25. fordulóban ma 18 órától a Kemény Dénes Városi Sportuszodában a Pécsi VSK-Mecsek Füszért gárdája lesz a vendég, amely tavaly decemberben, Baranyában 13–9 arányban jobbnak bizonyult a borsodiaknál. 

 

– Kemény csata lesz, ez biztos – tette hozzá Vidumanszky László. – Bízom abban, hogy hazai pályán tudunk úgy játszani, mint a kaposvári mérkőzés bizonyos szakaszában. A Pécsnek nincsenek sztárjai, de csapatként nagyon jó, veszélyes a centere, és ha a kapusa jó napot fog ki, nehéz neki gólt dobni. Körülbelül egyenlő erők fognak megharcolni egymással, azonban úgy gondolom, hogy meglehet a három pont. Már korábban is elmondtam, hogy még mindenki harcol a minél jobb pozícióért, a Pécs például a nyolcba jutásért, jelenleg nem tudni, hogy ki, kivel fog játszani a play-offb an, és hány ponttal fog ebbe a szakaszba belemenni. 

 

A miskolciaktól Kaposvárott hiányzott az egyik center, Nagy N., betegség miatt, azonban a tréner szerint játékosa újra bevethető, ugyanis a héten már edzett.
 

A folytatásról
 

A csapatok, így a miskolciak is a jövő hét végén játsszák majd az alapszakasz utolsó, 26. fordulóját. Ezt követően szétválik a mezőny, mégpedig úgy, hogy az első négy helyezett tovább játszik az 1-4., a második ,,négyes” az 5-8., a harmadik ,,négyes” pedig a 9-12. helyért. Az már biztos, hogy a miskolciak ez utóbbi csoportban fogják folytatni a küzdelmet: a 9-12. helyért zajló csata első körében 9-12., 10-11. párharcok lesznek, az egyik fél 7. pontjáig (a csapatok továbbviszik az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket, a győzelemért járó 3, és a döntetlenért járó 1 pontot). A 14. helyen végző csapat kiesik a bajnokságból, a 13. helyezett pedig majd osztályozót vív meg az OB I/B második helyezettjével. 
 

(A borítóképen: Kaposvárott egy pontot szereztek a borsodiak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!