Női röplabda Extraliga

2022.03.17. 08:10

Diósgyőri VTK: Kisebb csoda lenne, ha lenne

Március 17-én, csütörtökön idegenben kezdi meg a rájátszást a diósgyőriek élvonalbeli női röplabdacsapata.

Berecz Csaba

Fotó: Bujdos Tibor

Fotó: Bujdos Tibor

A női röplabda Extraligában március 17-én, csütörtökön megkezdődik a rájátszás. A mezőny nyolc csapata a negyeddöntőben érdekelt, a négy párharc közül elsőként a Swietelsky-Békéscsaba – Diósgyőri VTK csatában indul útjára a labda, az egyik fél harmadik győzelméig tartó sorozatban, csütörtökön 18 órától Békéscsabán kezdenek a felek. Az alapszakaszgyőztes viharsarkiak otthonában nem sok jóra számíthatnak a nyolcadik helyen végzett, az idei évadban még nyeretlen piros-fehérek, akiket néhány napja új vezetőedző, Leonidas Gaitanakis irányít.

 

Fejlődniük kell

 

A görög szakvezetőnél elsőként arról érdeklődtünk, hogy miről szóltak, milyen jellegű munkával teltek az elmúlt napok.

 

– Jelen pillanatban nem mondható könnyűnek a csapat helyzete, a célunk a bennmaradás kiharcolása az Extraligában – mondta Leonidas Gaitanakis, a DVTK női röplabdacsapatának vezetőedzője. – Nem csak a pályán, mentálisan is fejlődnünk kell, sok területen együttesen kell erősödnünk az előttünk álló nehéz időszakra. Remélem, hogy minden és mindenki rendben lesz. A magam részéről szeretem az ilyen karakteres, kemény feladatokat, amelyek előtt állunk. Azon voltunk, vagyunk, hogy megtaláljuk a helyes közös utat, hogy a játékoskeretet és szakmai stábot összehangoljuk. Az elmúlt két hétben a csapat kialakítására, a posztok közötti jobb koordinációra helyeztük a hangsúlyt.

 

Köszöni a bizalmat

 

Arról is érdeklődtünk a szakvezetőnél, hogy elég volt-e ez az idő arra, hogy megismerje a csapatot, illetve, hogy milyennek látja a keretet.

 

– Tizenhat napja dolgozom a csapattal, és nagyon szeretem a DVTK környezetét, ezúton is köszönöm a bizalmat, amit dr. Szabó Éva sportigazgatótól kaptam. Azt érzékelem, hogy minden nap, minden játékos, és a röplabdaklub minden alkalmazottja, segítője elkötelezetten azon fáradozik, hogy a lehető legtöbbet hozzátegye a cél eléréséhez. Tudom, hogy mindenki vállán nagy felelősség van, de motiváltnak látom a környezetet, az ebben dolgozó embereket, és azt érzékelem, hogy nagy az összefogás annak érdekében, hogy megoldjuk, ami ránk vár – mondta Leonidas Gaitanakis, majd így folytatta: – Az biztos, hogy a csapatnak sok mindenben kell még fejlődnie, nem csak fizikálisan, mentálisan is nagyon erősnek kell lennünk. Optimista és szorgalmas ember vagyok, nem a szerencsében hiszek, hanem a szisztematikus munkában és a módszertanban.

 

A csodáról

 

Felvetettük az edzőnek, hogy sokak szerint kisebb csoda lenne, ha az alapszakaszgyőztes Békéscsaba ellen nem három meccs alatt végeznének, illetve talán az is, ha egy mérkőzésen szettet tudnának nyerni.

 

– Ezzel nem könnyű vitatkozni. Viszont csodák, váratlan események előfordulnak a sportban, én pedig hiszek a csodákban – mondta a görög edző. – A játékosoktól egyelőre elég annyi, hogy megpróbálják minden alkalommal megvalósítani, amit megbeszélünk. Úgy vélem, hogy a keret tagjai az első találkozásunk óta sokat változtak, úgy látom, hogy szeretnének többet kihozni magukból az alapszakaszhoz képest. Nagyon nehéz dolgunk lesz a Békéscsabával szemben, de igyekszünk a tőlünk telhető lehető legtöbbet nyújtani. A célunk az, hogy versenyképesek legyünk, hogy nagy küzdelemre késztessük ellenfelünket.

 

Arra a kérdésre, hogy mire használják fel ezeket a meccseket, mi a cél ma, illetve tágabb értelemben, a negyeddöntőben, a DVTK edzője a következőket mondta:

 

– Jelen állás, pontosabban az alapszakasz összesített eredménysora szerint a Békéscsaba a mezőny legerősebb együttese. Mi ellenük szeretnénk megmutatni a csapatunkban rejlő lehetőségeket. Szeretnénk látni az elmúlt két hét munkájának az eredményét, azt, hogy hol tartunk. Örülnék, ha olyan játékra lennénk képesek, ami megerősíti az önbizalmunkat a következő időszakra, hogy minőségében még eredményesebb munkát tudjunk végezni.

 

A diósgyőriek keretében sem sérült, sem beteg játékos nincs.

 

Röplabda: menetrend

 

A két csapat programja a rájátszás első körében, a három nyert találkozóig tartó negyeddöntőben. 
1. mérkőzés, március 17. (csütörtök), 18.00: Swietelsky-Békéscsaba – Diósgyőri VTK 
2. mérkőzés, március 20. (vasárnap), 18.00: Diósgyőri VTK – Swietelsky-Békéscsaba 
3. mérkőzés, március 23. (szerda), 18.30: Swietelsky-Békéscsaba – Diósgyőri VTK 
4. mérkőzés, március 27. (vasárnap), 18.00: Diósgyőri VTK – Swietelsky-Békéscsaba (ha szükséges) 
5. mérkőzés, március 30. (szerda), 18.00: Swietelsky-Békéscsaba – Diósgyőri VTK (ha szükséges) 

 

(A borítóképen: Békéscsabán szerepelnek a piros-fehérek. Fotó: Bujdos Tibor)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!