Női röplabda

2022.03.03. 08:05

DVTK: Görög edzővel mennek a végéig

Leonidas Gaitanakis személyében új trénere van a DVTK gárdájának.

Molnár István

Diósgyőri VTK – MTK Budapest Női extraliga röplabda mérkőzés. 20220226 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Képen: Dr. Szabó Éva DVTK vezetőedzője, KUZELOVÁ SÁRA #5 KUNDRÁK ESZTER #6 BALOGH EMMA NÓRA #7 ZSOFNYÁK MÁRTA #11

Fotó: Ádám János

A női röplabda Extraliga 13. fordulójában, az előző hét végén hazai környezetben játszott a DVTK csapata. A piros-fehérek a siker reményében léptek pályára az MTK Budapest ellen, és az első szettet meg is nyerték, azonban utána fordítottak a fővárosiak, akik így 3:1-re győztek a találkozón. 


– Nagyon jól kezdte a mérkőzést a csapat, a lányok megfelelő teljesítményt nyújtottak, odafigyeltek, így megérdemelten hoztuk a nyitójátszmát – közölte lapunkkal Szabó Éva, a DVTK sportigazgatója, aki egyben vezetőedző is volt a február 26-i meccsen. – Utána viszont mentális téren visszaestünk, úgy érzékeltem, a játékosok megijedtek a lehetőségtől. Visszajött a korábbi görcs, ami pici pánikkal párosult, és ugyan mindenki akart, már nem tudtuk visszafordítani ezt a helyzetet. Ennek ellenére úgy érzem, hogy jó úton haladunk, de ez az eset is mutatja, hogy pszichésen a sikerre is fel kell készülni. 
 

Angolul tartja 
 

A sportigazgató elmondta azt is, hogy az évadból hátralévő időszakra új szakvezetőt szerződtettek, március 1-jei hatállyal. 


– Leonidas Gaitanakisról van szó, a görög szakember nem ismeretlen Magyarországon, ugyanis a 2019/2020-as, illetve a 2020/2021-es évad egy részéig a TFSE csapatánál dolgozott. A koronavírus-járvány miatt 2020 novemberében hazautazott, otthon vállalt munkát, az AON Amazonesnél. „A” licences edző, aki szeretett Magyarországon dolgozni, és emiatt örömmel fogadta el a felkérésünket. Hétfőn reggel állt munkába, az edzéseket angolul tartja, úgy láttam, hogy a lányok örömmel fogadták. Ez a munkakör teljes szakembert kíván, ő is rengeteg energiát fektet be. Sok-sok év tapasztalattal rendelkezik, s ezt érzi a csapat. A legfontosabb nála, hogy mindig, edzésen, mérkőzésen, maximális legyen a koncentráció, nem kritizál, a rontások után is építő jelleggel mond kritikát, hogy mit kell tenni a javításhoz. 


Szabó Éva hozzátette, Leonidas Gaitanakis a mai, nyíregyházi alapszakaszzáró ­mérkőzésen (kezdés 18 órakor a Continental Arénában) mutatkozik be a DVTK kispadján. 


– Együtt fogunk dolgozni, egy-két edzést fogok csupán kihagyni, ha egyéb hivatalos munka elszólít majd – fogalmazott Szabó Éva, aki a nyírségiek elleni összecsapásról az alábbiakat nyilatkozta: – Örömmel, jókedvűen kell pályára lépnünk, s olyan játékkal zárni a bajnokság első részét, hogy arra építeni tudjunk majd a folytatásban. Higgadt röplabdát remélek a lányoktól, akiknek csak a munkára kell koncentrálniuk, arra, hogy betartsák a vezetőedző kéréseit, utasításait.
 

A DVTK ebben a szezonban három alkalommal játszott a nyírségiek ellen: 
 

Extraliga, 7. forduló (2021. december 1.) 
Diósgyőri VTK – Fatum-Nyíregyháza 0:3 
 

Női Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés (2021. december 12.) 
Diósgyőri VTK – Fatum-Nyíregyháza 0:3 
 

Női Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó (2021. december 16.) 
Fatum-Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 3:0 
 

(A borítóképen: Szabolcsban zárják az alapszakaszt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!