PannErgy-Miskolci VLC

2022.01.12. 09:45

Pedig milyen jól kezdték

Idegenbeli meccsel nyitotta a 2022-es esztendőt a miskolci élvonalbeli pólócsapat.

MI

Fotó: Kozma István

A férfi vízilabda OB I. „tavaszi” első fordulójában tegnap a fővárosban ugrott vízbe a PannErgy-MVLC együttese, méghozzá a Budapest Honvéd ellen. A vendégeknél, miután letöltötte korábbi eltiltását, újra rendelkezésre állt az első számú center, Lukas Seman, viszont a pár hete a klubtól elköszönt Sisán Balázs már nem volt a nevezettek között, de hiányzott Vismeg Botond is. Ezen két pólós helyén két 2004-es születésű vízilabdázó, Molnár Balázs és Mlatilik Patrik húzott sapkát. A borsodiak kispadján debütált a decemberben kinevezett régi-új vezetőedző, Vidumanszky László.
 

Tíz az elsőben 
 

Jól kezdte az összecsapást, a mérkőzés első nyolc percét a miskolci gárda, hiszen másfél percet követően Sélley Rauscher lőtte a labdát Decker A. mögé (0–1). Nem sokkal ezután Hosnyánszky büntetőjét kivédte Hoferica, majd Seman hozott egy emberelőnyt, és ő volt az ítélet-végrehajtó is (0– 2). Hosnyánszky akciógóllal javította a statisztikáját (1–2), majd Molnár G. is jól célzott a Honvéd részéről (2–2). A házigazdák játékosa kevéssel ezután is remek pozícióban volt, s előnyhöz juttatta csapatát (3–2), de Krasznai szintén jól döntött, mikor helyzetbe került (3–3). A felek nem takarékoskodtak a találatokkal, mivel jött ismét Hosnyánszky a sorban, a látogatóktól pedig Nagy N. (4–4). Fejős centerben remekelt, ugyanakkor Vismeg Zs. is elkezdte a gólgyártást (5–5), és így iksszel ért véget a negyed.
 

Hosszú gólcsend 
 

A második felvonás első jelentős eseménye Tanczer szabálytalansága volt Fejőssel szemben, a második ötméteresét Hosnyánszky már nem rontotta el (6–5). Kapaszkodott az MVLC, és Várkonyi nem is riadt meg az előtte lévő szituációtól (6–6). A 37 esztendős olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosnyánszkyt viszont nem tudták tartani a látogatók, aki negyedszer is „beköszönt” (7–6). Az ez utáni támadások nem jártak sikerrel, sem az egyik, sem a másik oldalon, viszont a másodpercek ettől függetlenül nem teltek eseménytelenül. A 40 másodperc alatt született három találatot a további 7:02 perc alatt nem követte újabb, ami egygólos hazai vezetést jelentett félidőben. 

 

A harmadik játékrészben Sugár löketét blokkolta Biros, a labda maradt a Honvédnál, és 10 mp.-cel később Sugár már más megoldást választott (8–6). A budapestiek jó startját Kevi tette még jobbá, ellépett a házigazda (9–6). A miskolciak fórban időt kértek, megbeszélték a tennivalókat, aztán figura közben Fejős elcsente a játékszert. Újabb előny jött a Miskolcnál, de a hazai kapus védett, persze, hogy Ekler célzása pontos volt (10–6). A Honvédnak ez az állás jó volt, az MVLC pedig nem tudta csökkenteni a hátrányt, így a befejező negyed előtt eldőlni látszott a pontok sorsa.
 

Még bevágta 
 

Az utolsó felvonásban Biros negyedik aznapi próbálkozása végre bement (10–7), de Fekete lehűtötte a borsodi kedélyeket (11–7). Az összecsapás utolsó öt percében a kapusok közti csatát Decker vezette (61 százalék), míg Hoferica 7-tel kevesebben állt. 3:46 perc volt vissza, fórban ismét „időzött” a PannErgy, ám Biros és Krasznai sem tudott gólt lőni. Kevi találata jelentette a tucatot a Honvéd oldalán (12–7), Vismeg Zs. pedig fórban nem hibázott (12–8). Hosnyánszky még bevágott egy „ötöst” (13–8), az utolsó percben még történt gólváltás (Fejős, illetve Krasznai, 14–9), így a meccs előtt a tabellán 6. helyen álló Honvéd biztosan nyert az első negyedben remeklő MVLC ellen
 

 

Budapest Honvéd – PannErgy-Miskolci VLC 14–9 (5–5, 2–1, 3–0, 4–3) 
 

Budapest, 150 néző. V.: Csanádi, Kovács S. 

 

Budapest Honvéd: Decker A. – Kiss B. (-), Kevi (2), Ekler (1), Hosnyánszky (5), Fejős (2), Manhercz Á. (-). Csere: B. Hessels (-), Sugár (1), Molnár G. (2), Szirányi (-), Fekete (1), S. Hessels (-). Vezetőedző: Szivós Márton. 
 

MVLC: Hoferica – Krasznai (2), Sélley Rauscher (1), Seman (1), Várkonyi (1), Vismeg Zs. (2), Biros (1). Csere: Tanczer (-), Tőzsér (-), Nagy N. (1), Böröczky (-), Molnár B. (-), Mlatilik (-). Vezetőedző: Vidumanszky László. 
 

Gól/emberelőnyből: 2/6, ill. 2/10 
 

Gól/büntetőből: 2/3, ill. 0 
 

(A borítóképen. Böröczky (8) nem talált a hazaiak kapujába)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!