Jégkorong

2022.01.28. 09:45

Nyertek a DVTK Jegesmedvék a Brasov Wolves ellen

A jégkorong Erste Liga 34. fordulójának meccsét csütörtök este hazai környezetben vívták a Macik.

Kolodzey Tamás

Forrás: Bujdos Tibor

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának vendége az a romániai Brasov Wolves gárdája volt, amely eddig 26 pontot vert a hazaiakra, ám ennek ellenére sem mehetett biztosra. A piros-fehérek – és a vendégek is – teljes létszámmal álltak ki, az állandó csapattagjaik közül csak Hyvarinen és Lövei hiányzott. 

 

Rasulov kiállításával kezdődött a meccs, és a brassóiak sokáig lehúzták a reteszt, de 13 másodperccel a kiegészülésük előtt Wehrs lövésébe Elgestal a kapu előtt beleszúrt, a korong pedig nagy erővel Tőke mögé vágódott (1–0). Az első harmad derekán néhány célzás a lábak erdejében jutott el Duschekig, a portás azonban úgy őrizte hálóját, mint tyúkanyó a csibéit. Amikor a diósgyőrieknek lehetőségük volt rá, letámadtak, és gyors kontráik is jól festettek a jé­gen. A 14. percben Chernyuk a palánkra radírozta Galajdát, aki túlélte a hátvéd darálóját. Sokkal nagyobb sebességgel közlekedtek a miskolciak, a Wolves pedig a 17. percben Vasile kiküldése után másodszor is áramszünetet kapott, nem élte túl a négy az öt elleni harcot, a mattot szemből újra Elgestal adta be (2–0). 

 

Beindult a bolt 

 

A középső szakaszból mindössze 17 másodperc telt el, amikor természetesen Elgestal érkezett jókor, és tette be szemből a harmadikat (3–0), és ha már beindult a bolt, 22:17-nél jött a következő, ebből a találatból azonban csodák csodájára kihagyták Elgestalt: pár lépésről Hajnik iratkozott fel a gólszerzők közé (4–0). Ekkor jött a sárga-kékek mesterének várható döntése: levette a pályáról Tőkét, és a ketrec elé Polcot állította. A 26. percben sikerült egy „szöget” bekalapálnia a Brassónak a DVTK kapujába, a gólszerző ­Valchar azonban nem úszott a boldogságtól (4–1). Ezután kissé lecsücsültek a csapatok: Galaniszék gond nélkül őrizték fórjukat, az ólomlábakon mozgó látogatók pedig mintha már beletörődtek volna sorsukba. Egymást érték a téves kapcsolások, miközben a játék többnyire a brassóiak védő harmadában zajlott. A 36. percben Walker korongot csent, de közelről Polcot nézte ki magának. A második dudaszó előtt a diósgyőriek emberhátrányban akciót tudtak vezetni, és normális pulzussal vonultak az öltözőbe.

Az utolsó felvonást Walker egyéni produkcióval konferálta fel: óriási tempóban korcsolyázott, csinált egy cselt, két testcselt, egészen Polcig verekedte magát, három lépésről a bal felső sarokra emelt, de azt senki nem fogja megtudni, hogy a kapus miképpen számította ki a pakk röppályáját. A 47. percben Hajnik tört Elgestal babérjaira, balról, két méterről emelt a keresztvas alá (5–1) és innentől kezdve már a szurkolók kegyeiért hajtottak a jó napot kifogó hazaiak, akik még a levegőt is elszívták ellenfelük elől. A hajrában Varjú játékvezető a Duschek mögötti területen véletlenül ütést kapott az orrára és a szájára, vérzett, lement, és három csíkos fejezte be a meccset. A publikum állva tapsolta meg kedvenceinek játékát, sok csoki is repült a jégre.

 

DVTK Jegesmedvék vs. Brasov Wolves (romániai) 5–1 (2–0, 2–1, 1–0) 

 

Miskolc, 590 néző. V.: Soós D., Varjú (Pálkövi, Muzsik). 

 

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Wehrs (2), Doetzel (1), Walker (1), ­Parnham, Seto (1) – Kiss R., Szirányi (1), Galajda (1), Galanisz (1), Hajnik 2 – Hadobás, Vojtkó, Mattyasovszky, Miskolczi (1), Elgestal 3 – Illés M., Farkas M., Szabad, Pecsét, Ritó. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 

 

Brasov Wolves: Tőke (Polc) – Borisenko, Rasulov (1), Gliga, Kovács M., Valchar 1 – MacDonald, Williams, Huard, Hunt, Schaber – Bors-Huba, Chernyuk, Gajdó B., Molnár Zs., A. Vasile – Gajdó T., Ráduly, Buda, Szőcs, N. Vasile. Vezetőedző: Dave MacQueen. 

 

Kiállítások: 4 perc, ill. 12 perc. 

 

Tokaji Viktor: – Tudtuk, hogy nehéz lesz a meccs, mert a Brassó kellemetlen hokit játszik, és mert fizikailag is jó erőben van. Nagy segítség volt, hogy mi szereztünk vezetést, de ezután is felvettük a kesztyűt, és végig kontrolláltuk a mérkőzést. Fegyelmezetten és jól játszottunk, ez az első lépcsőfok lehet felfelé. 

 

Strenk Hunor másodedző: – Problémáink már a találkozó előtt is voltak, a több hiányzó miatt. A miskolciak rögtön a kezdés után nagyon ránk jöttek, kétgólos előny szereztek, és utána mi futottunk az eredmény után. Egyértelmű volt a hazaiak győzelme, amely ilyen arányban is megérdemelt. 

 

(A borítóképen: Ötöt kapott a brassói csapat [sárgában])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!