PannErgy-MVLC

2021.12.22. 10:30

Vidumanszky váltotta Kist

Régi-új edzővel folytatja a munkát, a bajnokságot a Pann­Ergy-MVLC csapata.

MI

Múlt szombaton lejátszotta utolsó 2021-es találkozóját a PannErgy-Miskolci VLC OB I.-es férfi vízilabdacsapata. A borsodi megyeszékhely alakulata Egerben küzdött a pontért, pontokért, azonban 18–13-ra kikapott a Tigra-ZF Egertől. Ezen összecsapást követően a klub vezetése megbeszélést tartott, és a trénert, Kis Istvánt – saját kérésére – felmentette a vezetőedzői feladatok ellátása alól. 

 

– Kis István kérte felmentését a felnőttcsapat irányítása alól, egészségi okokra hivatkozva, amelynek már régebben is voltak előjelei – mondta lapunknak Bachner András szakmai igazgató. – A kérést elfogadtuk, a helyzetet házon belül megoldottuk, mégpedig úgy, hogy az OB I.-es gárda vezetését december 27-i hatállyal Vidumanszky László veszi át. A kassai születésű, korábbi olimpiai részt vevő vízilabdázó nem ismeretlen az MVLC számára, hiszen egyrészt két éve már volt nálunk vezetőedző, másrészt a nyáron visszatért hozzánk, és az utánpótlásunkban kezdett akkor dolgozni. Kis István marad velünk, az MVLC kötelékében, 2022-ben a serdülőés az ifjúsági csapat edzőjeként folytatja karrierjét.
 

Sisán távozott 
 

A klub szakmai irányítója az alábbiakat is hozzátette: 

 

– A stratégiánk ezen lépéssel nem változik – nyilatkozta Bachner András. – Mint már korábban is beszéltem erről, fiatal csapatunk van, és az építkezési fázisban tartunk. Ebben az időszakban nem feltétlenül a táblázaton elfoglalt hellyel kell foglalkozni, ami ugyan fontos, de inkább az első lépcsőben meg kell szilárdítani ezen fiatal csapat alapjait. 

 

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a szakmai igazgató mennyire elégedett az őszi összecsapásokon megszerzett tíz ponttal.

 

 – Nem titok: több pontot reméltem – jegyezte meg a felvetésre Bachner András. – Voltak olyan mérkőzések, amelyeken különböző okok miatt pontot vagy pontokat veszítettünk, az adott pillanatban nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, ha ez nem így történik, akkor pillanatnyilag a számításaim alapján 13-14 pontnál tartanánk, amennyiben sikerült volna egy-két bravúrt is bemutatni, akkor 16-17 pontnál, és most arról beszélnénk, hogy benn vagyunk a nyolc között. Szeretnék arról is tájékoztatást adni, hogy Sisán Balázs elköszönt az MVLC-től, mivel a jövőben a tanulásra szeretne összpontosítani, és az OB I.-es elfoglaltság túl sok idejét elvenné. Balázs hat évet volt nálunk, annak idején a Zempléni Vízilabda Klubtól került hozzánk. Ezúton is megköszönöm a munkáját, sok sikert kívánok neki a civil életben, a keretben elfoglalt helyére az utánpótlásunkból hozunk fel fiatal játékost. 

 

A karácsonyi szünet után 2021. december 27-én folytatódik a szárazföldi és a vízi edzésmunka az MVLC-nél, a bajnokság folytatása 2022. január 11-én esedékes, amennyiben a ligaülésen elfogadják a bajnoki lebonyolítás módosítását.
 

(A borítóképen: Kis István (balra) az MVLC utánpótlásában dolgozik tovább, ahonnan Vidumanszky László érkezik a felnőttcsapat kispadjára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!