Mikulás Rally

2021.12.06. 09:46

Fontos tesztkilométerek

Eseménydús versenyt zárt a Veszprém környéki murvás pályákon Juhász Csaba és Bencs Zoltán.

Fotó: Picasa

A hazai ralibajnokság befejezése után sem állt le az élet a szakágban. A negyedszázados hagyományra visszatekintő Mikulás Rallyt ugyanis a korábban megszokott időponthoz képest egy héttel hamarabb bonyolították le. Az év végi megmérettetés elsősorban már a levezetésről, a felszabadult versenyzésről, az előrelátóbb párosok számára pedig esetleg a tesztelésről szól.

Juhász Csaba és Bencs Zoltán számára nehezen kezdődött a Balaton-felvidéki verseny, hiszen hatalmas ködben kellett autózniuk.

- A verseny ezen része egy igazi túlélő túra volt – fogalmazott érdeklődésünkre Juhász Csaba. – Sokszor ugyanis csak minimális volt a látási távolság. Próbáltunk gyorsan menni, de emiatt többször is hibáztunk Az első szakaszon háromszor csúsztunk le az útról, és végig olyan érzésem volt, mintha defektünk lett volna. Már az is komoly feladat volt, hogy úton maradjunk. Aztán amikor megérkeztünk a célba, akkor meglepődve láttam, hogy mégsem kaptunk defektet. A második szakaszon már kisimultak a dolgok és tempósabban tudtunk közlekedni, az időeredmény is jobb volt. Sajnos az utolsó kanyarban megütöttem a futóművet, így a célba csak becsorogtunk, de így sem sikerült rosszul ez az etap.

Voltak gondok

Juhászéknak bőven akadt problémájuk a technikával. Az autó ablaka folyamatosan párásodott a navigátor oldalán, ami jelentősen hátráltatta Bencs Zoltán a kilátásban. A harmadik szakasz elején leszakadt a komplett kipufogó rendszer, ami értelemszerűen nem tett jót a teljesítménynek. A.L.S. nélkül kellett befejezniük a futam hátralévő részét, méghozzá lecsökkent motor-teljesítménnyel.

- Úgy gondolom, hogyha a rendező a pályabejárás után legléderezte volna a pályákat, akkor mindenkinek kevesebb kárt okozott volna. Kevésbé kellett volna félteni az autókat, és élvezeti szempontból is jobb emlékekkel tekintenénk vissza erre a hétvégére. Összességében azonban így is élveztük a futamot. Számomra minden megtett versenykilométer fontos tapasztalat lesz a jövő szezonra nézve, a technikai problémák ellenére ezért is mentünk végig a Mikulás Rallyn. Számunkra a 2021-es esztendő még nem ért véget, hiszen a Szilveszter Rallyn is ott leszünk, ahol ugyancsak a Mitsubishivel állunk rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!