Cselgáncs

2021.12.07. 18:00

Az új épület elkészült, de lesz ráncfelvarrás is

Hamarosan nagyot ugrik előre a miskolci-­diósgyőri dzsúdósok létesítményhelyzete.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-archív

Sokan láthatják, de talán kevesen tudják, hogy Miskolc belvárosához közel takaros létesítménnyel bővült a Miskolci Judo Club komplexuma. A Győri kapu 12/A-ban pár hónappal ezelőtt még csak egy földszintes, sárga színű, előregyártott elemekből álló objektum árválkodott, a közelmúltban azonban felhúzták az egyesület emeletes bázisát, amely átadásra vár.

 

Kétszer százötven

 

– Még nincs teljesen készen, a hiánypótlásnál tartunk – kezdte Flórusz János, az MJC elnök-vezetőedzője, majd így folytatta: – A fűtés már megy, a beázást azonban orvosolni kell, mielőtt birtokunkba vesszük. Az eredetileg augusztusra tervezett avatás reményeim szerint decemberben összejön, és utána használhatjuk a kétszer százötven négyzetméteres szinteket. Természetesen nagyon örülünk a kor követelményeinek mindenben megfelelő öltözőknek, zuhanyozóknak, mosdóknak, raktáraknak. A felsoroltak nélkül manapság már nem lehet minőségi munkát végezni, mi tehát a tárgyi feltételek oldaláról nagyot lépünk előre. A fenntartás és az üzemeltetés költségkerete úgymond a jövő zenéje: a projekt a Miskolci Judo Clubé, vagyis a pillanatnyi állás szerint magunknak kell majd gondoskodnunk a számlák kifizetéséről. Még nem rendelkezünk bázisévvel, vagyis nem tudjuk pontosan, hogy mennyibe kerül az üzemeltetése, és azt sem, hogy kitől vagy mitől kapunk hozzá segítséget. Abban bízom, hogy erre a számunkra izgalmas kérdésre az elkövetkezendő hetekben választ kapok, kapunk majd.

 

Közbeszerzés alatt

 

Az elkészült épület mellett felújításra szorul az a földszintes csarnok, amely kezet fog az új székházzal.

 

– Az edzőterem reményeim szerint a jövő esztendőben újul meg – folytatta Flórusz János. – A közbeszerzési eljárás megkezdődött, és ha minden jól megy, akkor tavasszal az idősebb testvér ráncfelvarrása is kezdetét veheti. A bekerülési összegről még nincsenek ismereteim, de hiszem és tudom, hogy forráshiány nem tornyosul majd elénk. A Miskolci Judo Club, amely széles körű utánpótlásbázissal rendelkezik, jobbára tíz éven aluli gyerekekből áll, de a termünkben edzenek a DVTK színeiben sportoló idősebb versenyzők, köztük hat válogatott is. Feltételeink javulása következtében joggal várható el tőlünk, hogy sikereket érjünk el a hazai és a nemzetközi mezőnyben, ennek jegyében vágunk neki majd a soron következő esztendőnek.

 

A jövő esztendőről

 

Közben lecsengett az idei szezon, megtartották az utolsó versenyt is, mely után hamarosan elkészül az MJC 2021-es mérlege is. Hosszú szünetre, ünneplésre nem lesz idő, ugyanis januárban megkezdődik a 2022-es versenynaptár megvalósítása. Flórusz János attól fél, hogy a téli és tavaszi szezont befolyásolhatja a koronavírus-járvány.

 

– Most, ezekben a napokban és órákban még nem tudhatjuk, hogy mindent megtartanak-e, vagy némelyik itthoni és külföldi eseményt kiveszik a programból, vagy elhalasztják, netalán új időpontra helyezik. Mi azonban úgy kezdjük majd az alapozást, hogy bármi történik, tatamin legyünk.

 

(A borítóképen: A régi és az új létesítmény egymás mellett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!