Pénzügyőr SE vs. Vegyész RC Kazincbarcika

2021.11.01. 10:43

Egy pontot elcsíphettek volna a fővárosiaknál

A bajnoknál meccseltek vasárnap délután a barcikai férfi extraligás röplabdázók.

Tóth Zoltán

A bemelegítésnél derült ki: Ciupa elfeküdte a nyakát, Szabó D. a gyomrával bajlódott, s Páez sem volt tökéletes állapotban. Három alapember nélkül természetesen változtak az esélyek.

Szoros szettek

A szövetség fegyelmi ítélete miatt zárt kapuk mellett kezdődött a találkozó, amelyen váltott pontszerzések után Ciupa révén szerzett először két találatos előnyt a barcikai csapat (4–6), de nem sokkal később átvették a vezetést a hazai zöldek (9–8). Szabó D. ásszal vette vissza az előnyt, Blázsovics is hasonlóan szervált, már néggyel ment a Vegyész. A barcikai cserék remek hangulatot teremtettek az üres csarnokban, s ez akkor sem lankadt, amikor Pedro Luiznak köszönhetően újfent a házigazdák kerültek előnybe. Ami nem tartott sokáig, a hajrába már ismét vendég-vezetéssel fordultak a csapatok (17–20). Hatottak is az intelmek, 21-nél egyenlített a házigazda, amikor egy bírói hiba juttatta előnyhöz őket – Blázsovics ütése blokkot ért, amit a vonalbíró jelzett is, ám Halász T. felülbírálta asszisztensét, s ezzel nyerte is a szettet a vendéglátó, (25–22).

Térfélcsere után hol itt, hol ott jegyezhettünk fel pontot, de a barcikaiak 5–6-os vezetése után négy buta hiba miatt már a fővárosiaknál volt az előny. Csizmadia ugyan ászt nyitott, de egy Dávid-bomba megállította a felzárkózási esélyeket. Kovács Z. padlószaggatója időkérésre kényszerítette a vendégek szakvezetőjét (17–13), ami után két pontot szereztek is, nem véletlenül jelzett pauzát a hazaiak mestere. Csizmadia szépített, majd Blázsovics két remekelése már egált jelzett 22-nél! Újfent időt kértek a házigazdák, akiken ez sem segített, Szabó D. remek blokkjával már a Vegyész vezetett, s be is húzták ezt a szettet (23–25). A harmadik játszmában kilenc pontról nem sikerült jó ideig elmozdulni a Vegyésznek, és egyre nagyobb lett a Pénzügyőr előnye. A negyedik felvonásban a tartalékjait bevető barcikai csapat remekelt (15–16), ám elég volt két vonalon kívülre érkező vendég ütés, no meg Kovács Z. bomba, már a házigazda volt előnyben (20–18), végül Dávid bombák lezárták a mérkőzést.

Pénzügyőr SE vs. Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (22, -23, 18, 20)

Budapest, nézők nélkül. V.: Halász T., Barabás.

Pénzügyőr SE: Magyar 2, DÁVID 17, Gacs 3, KOVÁCS Z. 22, Kiss 1, PEDRO LUIZ 10. Csere: Feliciano (liberó), Solti 6, RÁSA 6, Szabó V. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Vegyész RCK: Páez 1, Ciupa 6, Juhász 6, SZABÓ D. 10, BLÁZSOVICS 15, Moraes 9. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia 2, PÉTER B. 6, Bibók 4, Péter M., Árva 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Jókay Zoltán: – Rakkolós mérkőzés volt, aminek a végén csak a győzelemnek örülhettem. Amikor a Vegyész pályára küldte tartalékjait – nem kis meglepetésemre –, a mieink azt hitték, elég a mezt felküldeni a küzdőtérre. A padosok az ellenoldalon jól szálltak be, nagy csatára késztettek bennünket.

Toronyai Miklós: – Gratulálok a Pénzügyőrnek, de jár az elismerés a fiaimnak is. Főként a cserejátékosoknak, akik remekül léptek be a meccsbe. Előfordultak persze technikai és taktikai hibák, de az, hogy a regnáló bajnok ellen ilyen szoros meccset tudtunk játszani, nekik is köszönhető. Kár, hogy későn hittük el, van keresnivalónk még ilyen összetételben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!