DVTK Jegesmedvék

2021.10.18. 14:30

Vasárnap is elmaradt a sikerélmény

Nulla ponttal zárta az erdélyi túráját a DVTK Jegesmedvék jégkorongegyüttese.

Molnár István

20210924 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - UTE Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Wehrs Kevin #62 Mihalik András #21 Hyvarinen Ville Juuso #5 Walker Jonathan Ryan #10

Forrás: MW

Fotó: Kozma István

A jégkorong Erste Liga 11. fordulójában Gyergyói HK – DVTK Jegesmedvék mérkőzést rendeztek tegnap este az erdélyi településen. A diósgyőrieknek már elég régen volt túrájuk a délkeleti szomszédba, lévén, az utóbbi időben a szlovák ligában ütötték a pakkot, így aztán arra vezetett az útjuk. A Macik a csütörtöki, brassói, majd a pénteki csíkszeredai fellépés után (amelyek egyaránt vereséggel zárultak) egy napot szusszanhattak, így némileg újult erővel vághattak bele a harmadik „kinti” csatájukba, a kezdés előtt tőlük 17 ponttal jobban álló Gyergyói HK otthonában.

Tumultuózus jelenet

Kiss B.-nek kellett védenie a találkozón először, majd nem sokkal később Galanisz előtt is adódott lehetőség, azonban a házigazdák portása a helyén volt. A gyergyóiak finn kapusa a folytatásban sem pihenhetett, ugyanis a miskolci piros-fehérek ott korongoztak körülötte, és amikor arra lehetőség nyílt, lőttek is. A GYHK-sok nehezen mentek be a DVTK harmadába, majd amikor ez megesett, az első felvonás fele előtt kevéssel például, akkor jó nagy ziccert hagytak kihasználatlanul. Kiss B. ketrece előtt alakult ki tumultuózus jelenet, mármár jött volna a bunyó, de a játékvezetők résen voltak. A hazaiaknál Lázár 2+2, míg a népkertieknél Doetzel 2 perces büntetést kapott, vagyis előnyben voltak a látogatók: akadt egy kontralehetőség a Diósgyőrnél, Rinne megint kellett ahhoz, hogy ne legyen erdélyi hátrány. Mattyasovszky harcolt ki magának egy büntetőpadot, gyergyói fór következett, Bodó cselei voltak káprázatosak, de Kiss B. védése sem volt gyengébb. A 15. perc végén aztán Orban juttatta előnyhöz a GYHK-t, majd egy miskolci hátrány során, a 19. perc elején Vincze P. is betalált (2–0).

Megérzett alkalom

Orban löketével indult a második felvonás, azonban Kiss B. jó formában érkezett vissza az öltözőből. Aztán a DVTK kapott előnyös lehetőséget, Bodó elégelte meg a „nyúzását”, és kiharcolta magának a rövidke szünetet. Az előnyt nem tudták kihasználni a vendégek, viszont utána 16 másodperccel, egy távoli lövés után Rinnéről kijött a pakk, a balon álló Elgestal pedig laposan a hálóba továbbított (2–1). Megérezték a kínálkozó alkalmat a korcsolyázásban is feljavuló diósgyőriek, hajtottak az egyenlítésért, azonban ez lehetőségeket adott a Gyergyószentmiklósnak is. A következő előnyös szituációt is a látogatók kapták, helyzet volt, de gól nem. Hátrányban is tudott kontrázni a DVTK, már csak Rinne volt szemtől szembe, de kivédte, amit ki kellett. Bodóék előnyben letáboroztak a DVTK kapuja előtt, de az állás maradt.

Lassan csordogált

A harmadik harmadra úgy jött ki a Diósgyőr, hogy szeretne legalább egy ponttal nekivágni a több száz kilométeres hazaútnak, de a Vincze P. kiállítása által adódott előnyből nem tudtak tőkét kovácsolni. Lassan csordogált ez a felvonás, amelyben a házigazda is be-bejelentkezett egy-egy akcióval, de minden maradt az addigiakban. Az utolsó pillanatokra Tokaji Viktor elővette a megszokott formulákat, bennük az időkérést, azonban ezek már nem vezettek eredményre. A DVTK-nak így az erdélyi kirándulása pont nélkül zárult, és nagyon úgy tűnik, hogy a legjobb nyolcba jutásért is majd meg kell harcolnia.


Gyergyói HK – DVTK Jegesmedvék 2–1 (2–0, 0–1, 0–0)

Gyergyószentmiklós, 970 néző. V.: Csata, Cristian (román), Bandi, Magyar (román).

Gyergyói HK: Rinne – Haaranen, Kozma, Bodó (2), Elekes Darabont (1), Orban 1 (1) – Fejes, Saari, Sárpátki, Szigeti, Vincze P. 1 – Győrfy, Ferencz Csibi, Bíró, Silló, Vincze G. – Péter Z., Tódor, Benedek, Lázár, Sándor-Székely. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Hyvarinen, Wehrs, Elgestal 1, Galajda, Walker – Doetzel, Szirányi, Miskolczi, Ritó, Szabad – Farkas O., Vojtkó (1), Galanisz, Lövei, Mattyasovszky – Hadobás, Farkas M., Mihalik, Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 16 perc, ill. 12 perc.

Szilassy Zoltán: – Az első harmadban elfogadhatóan játszottunk, sikerült is kétgólos előnyre szert tennünk. Azonban a második és a harmadik harmadban nem voltunk elég hatékonyak a kapu előtt, a DVTK-nak sikerült szépítenie, így végig izgulnunk kellett a győzelemért.

Tokaji Viktor: – Nemcsak a döntetlenhez, hanem a győzelemhez is közel álltunk. A második harmadtól a mi akaratunk érvényesült, de a góllövéssel továbbra is hadilábon állunk. Ha pontozásos sportág lenne, akkor a mai napon boldogan távozhatnánk a jégcsarnokból, így azonban továbbra is azon kell dolgoznunk hogy a helyzeteinket jobb arányban váltsuk gólra. Az erdélyi túrának talán ez a legnagyobb tanulsága.

(A borítóképen: Egyszer örülhettek csak gólnak a vendégek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!