DVTK Jegesmedvék vs. Debreceni EAC

2021.10.30. 19:38

Lőtt gól nélkül nincs pont

Sorozatban tizenegyedik alkalommal szenvedett vereséget a DVTK jégkorongcsapata.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A jégkorong Erste Liga 2021/22-es évadjában szombaton este a 15. meccsét játszotta a DVTK Jegesmedvék csapata, akik a Debreceni EAC gárdáját látták vendégül. A miskolci összecsapásra zsinórban tíz vereséggel érkezett a házigazda. A 11 csapatos ligában a 9. helyen tanyázó Macik, a tabellán éppen előttük álló rivális ellen akarták megszakítani rossz sorozatukat.

Az első harmadban a kezdeményezőbb hokit a Jegesmedvék játszották, az első percekben szinte folyamatosan védekezésre kényszerítették a debrecenieket, de a helyzeteket, valamint egy emberfórt is kihasználatlanul hagytak. A játékrész közepétől a vendégek is fel-fel tűntek Duschek kapuja előtt, és néhányszor próbára is tették a hálóőrt, de ő is a helyén, volt, akárcsak a túloldalon kollégája. Utóbbinak több munkája akadt, hiszen a gólt nem hozó első játékrészeben 16-6 volt a kapura lövések száma.

A második harmadot, az előző játékrész végéről áthúzódó DEAC-os kiállítás, büntetés miatt emberelőnyben kezdhették a Macik, de a kapuba ekkor sem sikerült betalálniuk. Nem sokkal később a vendégek is megkapták az első emberelőnyös két percüket, amit piros-fehérek kivédekeztek. A 27. percben Walker ugrott ki a kék vonalról üresen, de nem tudott a kapuba találni, mert szabálytalankodtak vele szemben. A játékvezetők büntetőt ítéltek, amit a sértett végzett el, ám Walker a bal oldali kapuvasra küldte a korongot. A lövések számát illetően kiegyenlített játékrészben sem született gól, a hazaiak részéről, a védő Doetzel járt a legközelebb ahhoz, hogy betaláljon, kétszer is csak néhány centin múlott az eredményessége.

A harmadik menetben kihagyott hazai lehetőség után, válaszként Gőz bombázott a jobb felső sarok fölé. Nem sokkal később újra a fehér mezes látogatók okoztak forró pillanatokat a diósgyőri kapu előtt. A harmad közepén, az 50. percben Ritót küldték a büntetőpadra, mert túl sokáig tartogatta a kezében a testében megakadt korongot, és ezt az emberfórt 11 másodpercen belülről gólra váltotta a DEAC: Kozma passzát Turcotte kaparta közelről a kapuba (0-1). A hajrában Galanisz lökete akadt el a kapusban, majd volt még egy hazai időkérés, és persze kapus lehozatal, 73 másodperccel a vége előtt, de DVTK gól nem született, csak vendég, üres kapus, Spirko révén (0-2).

DVTK Jegesmedvék – Debreceni EAC 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Miskolc, 500 néző. V.: Mach, Korbuly (Kis-Király, Szabó D.).

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Gratzl) – Hyvarinen, Wehrs, Walker, Galanisz, Elgestal – Hadobás, Doetzel, Miskolczi, Ritó, Galajda – Szirányi, Kiss R., Vojtkó, Mihalik, Lövei – Farkas O., Mattyasovszky, Szabad, Farkas M., Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Debreceni EAC: Hetényi (Gönczi) – Sándor F. (1), Vokla, Sági, Novotny, Turcotte 1 (1) – Gőz, Klimek, Hári, Kuleshov, Spirko 1 – Berta, Bogesic, Kozma (1), Molnár D., Mazzag – Almási, Smirnov. Vezetőedző: David Musial.

Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!