DVTK Jegesmedvék

2021.10.02. 09:30

Háromnak indult, nulla lett

A listavezetőt fogadta pénteken este a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

A jégkorong Erste Liga-alapszakasz pénteki fordulója keretében a szakemberek által az első hely egyik várományosának tartott SC Csíkszereda látogatott Miskolcra. A hazaiak abban bíztak, hogy vendégük kissé fáradt lesz, mivel csütörtökön Debrecenben szerepelt, míg a piros-fehérek pihenten vették fel a harcot.

Mihalik másodszor

Itthoni szempontból nagyszerűen kezdődött a meccs: 1:06-nál Mihalik szemből, négy lépésről beütötte élete második felnőttgólját (1–0), és akkor kiderült, hogy nem kell félni a farkastól. Ezután a romániai gárda igyekezett a saját harmadába szorítani ellenfelét, Kostitsyn majdnem ki is lépett, de a kék vonalnál körülményesen vette át a korongot, így nem tudott az üres térben kapura fordulni.

A 7. percben Mihalik a csíkiek kapuja mögött nagy igyekezetében bottal akasztott, jött egy kettes büntetés érte, a fóros játszadozás pedig izgalmak nélkül telt el. A 10. percben viszont már öt az öt elleni szituáció után következett az egyenlítés. A korong Péter B. elé pattant, aki először majdnem elvétette a játékszert, majd korrigált, és másodszorra jobbról Duschek alatt a ketrecbe tette (1–1). A 13. percben Walker szólózott, átkorcsolyázta magát a teljes támadó harmadon, de mire lőhetett volna, kisodródott, és célzásához már nem találta meg az ideális szöget. A 17. percben Polák középtávolról nézte ki magának a bal felső sarkot, a szemvizsgálatot azonban kiállta a Diósgyőr hálóőre. Minden mutató azonos volt, ez igazolta az első harmad egyenlő állását.

Lövei szemből

A második húsz percet ugyanúgy kezdték a fiatalok, ahogyan a nyitószakaszt: csak 58 másodperc telt el, amikor Lövei középtávolról egészséges tenyerest küldött a hálóba (2–1). Nem sokkal később Vojtkó a „fű” alatt gurított a jobb alsó sarok felé, Adorján azonban nagyot spárgázva oldalra ütötte a korongot. Szirányi szorongatott helyzetben jó ütemű szereléssel hívta fel magára a figyelmet, majd Rokaly Sz. kapott kisbüntetést, Galaniszék pedig felhatalmazást arra, hogy növeljék előnyüket, de próbálkozásaik zátonyra futottak. A 27. percben Stach meglógott, senki nem volt körülötte, rávezette a korongot Duschekre, és 6 méterről a kapu bal oldalába helyezett (2–2). A 31. percben Rokaly Sz. emberhátrányból csaknem a kapuba piszkált, és el is telt a hazai fór. Becze kiültetése már a harmadik öt a négy elleni szituációt hozta, sőt 42 másodpercre háromra fogyott a kék-fehérek létszáma, mindhiába.

Salló eldöntötte

Az utolsó felvonás elején már nagyon vigyázott a Csíkszereda, és nem is kapott gólt. Őrült sebességre kapcsoltak a játékosok, akik érezték, hogy a vezetés megszerzése döntő lehet. Mihalik buktatott, mégis Miskolczi vágtatott el, de balról csak Adorjánig jutott. Kétszer foglalta el pozícióját a Csíkszereda, de ötleteléséből nem hozott ki semmit. Dolgoztak a volt miskolci kollégák, közben Galajdát felkenték a palánkra, a csatár pedig számonkérte a játékvezetőktől az általa vélt kiállítást. Az 51. percben tumultus keletkezett a Macik kapuja előtt, Salló közelről betalált, a 2–3-at azonban hosszú videóelemzésnek vetették alá, néhányan már fütyültek, de ez sem segített, a játékvezetők gólt ítéltek. Utána Vojtkó trükközött Adorján előtt, ez nem jött be, majd a küzdelem elérte tetőfokát. Duschek mezőnyjátékosra váltásával ért véget a meccs, amelyen – emberelőnyös gól nélkül – csak rutinjának köszönhette sikerét a vendégcsapat.


DVTK Jegesmedvék – SC Csíkszereda 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)

Miskolc, 645 néző. V.: Salánki, Kókai (Szabó D., Vincze P.).

DVTK Jegesmedvék: Duschek – Szirányi, Hyvarinen, Walker (1), Galanisz (1), Mihalik 1 – Hadobás, Doetzel, Szabad K., Miskolczi, Ritó – Kiss R., Farkas O., Vojtkó (1), Lövei 1, Galajda – Pecsét, Mattyasovszky, Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

SC Csíkszereda: Adorján – Reisz, Salló 1, Polák, Rokaly Sz. (1), Sofron (1) – Farkas T., Kulyash, Becze, Skachkov, Stach 1 – Gecse, Láday (1), Bíró T., Fodor, Kostitsyn – Casaneanu (1), Péter A. (1), Péter B. 1, Samankou (kapus). Vezetőedző: Magnus Sundquist.

Kiállítások: 8 perc, ill. 8 perc.

Tokaji Viktor: – Nehéz vereség volt. Nagy energiákat fektettünk a mérkőzésbe, de nem tudtuk kihasználni az emberelőnyös helyzeteinket, és ez döntőnek bizonyult, mert nagyjából eltüntettük a képességbeli különbségeket.

Magnus Sundquist: – Ez volt az eddigi legrosszabb mérkőzésünk. Az első két harmad nem olyan volt, mint amilyennek elképzeltünk. A hazaiak jobban akarták a győzelmet, mi pedig csak a harmadik játékrészben játszottuk azt, amit tudunk.

(A borítóképen: Munkában a csíkiek védelme)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!