Rally2

2021.10.13. 08:00

Három helyszínen hét szakasz

A hét végén Kazincbarcikán, a város környékén zárja az idei bajnokságot a Rally2 mezőnye.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Önálló versennyel zárja a 2021-es bajnokságot a Rally2 mezőnye. Korábban az Országos Rali Bajokság futamainak részeként láthatták a szurkolók a másodosztályban induló párosokat, az előttünk álló hétvége azonban kimondottan róluk szól majd. A Greenplan Kazincbarcika Rally előzetesen nem szerepelt az éves versenynaptárban, a szakág azonban támogatta a kezdeményezést. A rendezők egyébként hosszú távon terveznek a borsodi várossal, ahová több mint egy évti

Hatvan páros

– 2010-ben rendeztünk Barcikán magyar bajnoki futamot, ami nem most volt. Éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetünk, és a település szeretettel fogad minket – fogalmazott az esemény felvezető sajtótájékoztatóján tegnap délelőtt Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke. – A Rally2-nek nem volt felhőtlen az éve, de sok egyeztetés után sikerült elérnünk, hogy önálló versennyel zárja az évet. Ez a tervünk a jövőben is, a környék pályái pedig garantálják, hogy nagyszerű hétvége előtt állunk.

A nevezési határidő vége után az is kiderült, hogy valamennyi kategóriát tekintve több mint hatvan egység jelezte indulási szándékát, valamint a Classic Motorsport mezőnye is megmutatja magát az eseményen. A Greenplan Kazincbarcika Rally résztvevői szombaton a kora esti órákban egy rajtceremónián vesznek részt, vasárnap pedig három helyszínen összesen hét gyorsasági szakaszt teljesítenek, végül Kazincbarcikán a zenélő szökőkút mellett köszöntik a célba érkezett párosokat.

– Ebben a formában még soha, egyetlen versenyen sem szerepeltek ezek a gyorsaságik – jegyezte meg Juhász István főszervező. – Igyekeztünk a lehetőségeinket kihasználni és némi újdonságot is belecsempészni az útvonallapba. Nagyon régen jártunk már a legendás ragályi részen, most a Rally2 számára erre is lehetőség nyílik.


Rajt: vasárnap, 8:00

Az éles verseny vasárnap reggel 8 órakor kezdődik majd. A futam résztvevői háromszor teljesítik a Rudabánya–Imola etapot, és ugyancsak háromszor haladnak át a Felsőnyárád–Sajókaza gyorsaságin. A nap zárásaként pedig a sokak által leginkább várt Szuhogy–Imola közötti szakasz szerepel a programban. A legjobbakat és a célba érkezett egységeket este háromnegyed héttől a barcikai Fő téren köszöntik majd.

– Szeretnénk ezt a rendezvényt hosszú távon a városhoz és a régióhoz kötni, ezért álltunk mellé – árulta el Plachy László, a névadó partner cég ügyvezetője. – A támogatás mellett egy felajánlást is szeretnék tenni. A rendezőkkel közösen egy vándorserleget alapítunk, amelyet a legeredményesebb borsodi páros kap majd meg a futam végén. Bízom benne, hogy a versenyzők és a szurkolók is jól érzik majd magukat, ami garanciája lehet a jövő évi folytatásnak.

(A borítóképen: Az esemény sajtótájékoztatóján részt vettek, balról: Juhász István főszervező, Bartha Nándor szervező-versenyző, Plachy László, a Greenplan képviselője, Oláh Gyárfás MNASZ-elnök, Hadik András bajnoki címvédő, Berényi Ákos szakágvezető)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!