Mezőkövesd Zsóry FC

2021.10.28. 09:30

Büntetőkkel búcsúzott el a Kövesd

A szegedi csapat tizenegyesrúgásokban bizonyult jobbnak a kövesdieknél a Magyar Kupában.

Berecz Csaba

Szeged 2021.10.27. Szent Gellért Fórum Grosics Akadémia-Mezőkövesd labdarúgó mérkőzés Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar

Fotó: Török János/Délmagyarország

A labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában a 16 közé jutásért mérkőzött meg egymással szerda este az NB II.-es Szeged-Csanád GA csapata és az élvonalbeli Mezőkövesd Zsóry FC együttese a Tisza-parti városban. Egyik gárda szakvezetője sem abban gondolkodott, hogy a legjobbjait szerepeltesse ezen a tétmérkőzésen, mindketten előretekintettek, és azt is figyelembe vették a kezdő tizenegyek kijelölésekor, hogy a hétvégén bajnokin kell pályára lépni. A hazaiaknál mindössze három játékos maradt meg a múlt vasárnapi Vasas FC elleni bajnokin, Szegeden elért 0–0-s meccs kezdőjéből, Ódor, Gréczi és Gajdos személyében, illetve azon a mérkőzésen csereként szóhoz jutott Farkas A., Dobos és Koródi most az első perctől lehetőséget kapott. De ezzel együtt is öt abszolút új fiú futott ki az összecsapás startjára a szegedieknél. Ez a szám a kövesdieknél 3 fő volt, Farkas D., Baki és Hector volt az, aki nem szerepelt a vasárnap a Budapest Honvédot idegenben 3–2-re legyőző csapatban, amelyben Vojtus, Antal B., Nagy D. és Pillár kezdő volt, Chiren, Madarász, Drazic és Calcan pedig csere.

Egy-egy gól

Az első félidő első harmada egyértelműen a vendégcsapaté volt. A 3. percben Baki egy jobb oldali szabadrúgást követően fejelt kapura, a labda a felső lécre, onnan pedig a gólvonal elé vágódott, amit végül a hazai hálóőr szedett össze. A folytatásban is erőteljesebb fellépést mutatott a kövesdi csapat, és ennek ez eredménye gól formájában mutatkozott meg. A 14. percben Calcan és Ódor harcolt a labdáért egy beadást követően, és úgy tűnt, mintha a kövesdi támadó picit megbillentette volna ellenfelét, majd ezt követően a kapuba lőtt, és mivel a játékvezető nem látott szabálytalanságot, vezetéshez jutott az élvonalbeli együttes (0–1). A folytatásban a hazai csapat igyekezete érzékelhető volt, a vendégeknél pedig történt egy kényszerű csere. A kapus Antal B. a derekát fájlalta, és jelezte, hogy nem tudja tovább folytatni a meccset, így a 24. percben lecserélték, és az a 24 éves Tordai Örs állt be helyette, akit a nyáron a Mol Fehérvár FC-től igazoltak a dél-borsodiak. Az új kapust viszonylag hamar, 7 perc után felavatták a szegediek. Egy bal oldali szögletrúgást követően a hosszú oldalon Tóth G.-hez került a labda, aki közelről a kapuba kotorta a játékszert (1–1). Az első játékrészből hátralévő időben kiegyenlített játék folyt a pályán, különösebben nagy helyzetek nélkül.

Csak helyzetek

A második játékrész eleje visszafogott volt, mindkét fél részéről, és ezt látva a vendégek szakvezetője döntött úgy, hogy emeli a minőséget. Hármas cserét hajtott végre Supka Attila, az 56. percben, és többek között a kövesdiek kulcsjátékosát, Cserit is pályára küldte. Ennek ellenére a 61. percben a hazai együttes előtt adódott lehetőség, ám Bitó balról érkező, középre lőtt labdáját Gajdos a kapu mellé küldte. Ezután viszont a Kövesd következett: Jurina előbb melléfejelt, majd a 71. percben a kapus kezébe emelte a labdát. A 86. percben Nagy D. menthette volna meg csapatát a hosszabbítástól, de jó lövését Takács kapus bravúrral hárította. Mivel a rendes játékidő döntetlennel zárult, következett a 2x15 perc hosszabbítás.

A ráadás

A hosszabbítás első felében nem sikerült a csapatoknak igazi gólhelyzetet kialakítaniuk, a ráadás második részében pedig inkább a szegedieknek voltak nagyobb lehetőségeik. Ezek közül a legnagyobb a 119. percben Horváth K. előtt adódott, aki nem tudta gólra váltani a helyzetét. Mivel a meccsen újabb találat már nem született, következtek a tizenegyesrúgások. Ezt a kövesdiek kezdték, az elsőt Cseri belőtte, a szegediek részéről Haruna is ezt tette. A második párban Drazic és Simon Á. is hibázott, a harmadikban viszont csak Derekas, mert Vári jól célzott. Aztán jött a kövesdi Cseke, aki szintén rontott, és mivel Horváth K. eredményes volt, az ötödik rúgókra már nem volt szükség, 3–1-gyel továbbjutott a Szeged-Csanád GA.


Szeged-Csanád GA vs. Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) – tizenegyesek: 3–1

Szeged, 1000 néző. V.: Antal P. (Bornemissza, Belicza).

Szeged-Csanád GA: Takács – Ódor, Vári, Tóth G., Bitó – Farkas A. – Gréczi (Simon Á., 91.), Dobos (Kővári, 65.), Gajdos (Kovács M., 65.), Koródi (Horváth K., 91.) – Germán (Haruna, 65.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Mezőkövesd Zsóry FC: Antal B. (Tordai, 24.) – Farkas D., Pillár, Baki (Derekas, 118.), Hector – Madarász (Kocsis, 75.), Chiren (Cseri, 56.) – Vojtus (Cseke, 56.), Calcan (Jurina, 56.), Nagy D. – Drazic. Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerző: Tóth G. (31.), ill. Calcan (14.).

Jók: Takács J., Ódor, Tóth G., Vári, Farkas A., ill. Cseri, Nagy D.

Dragan Vukmir: – A rendes játékidőben és a hosszabbításban is volt ziccerünk, és tudtam, ha eljutunk a 11-esekig, csak mi nyerhetünk.

Supka Attila: – Az egy az egy elleni párharcokat nem tudtuk megnyerni. A rendes játékidőben megvoltak azok a helyzetek, amelyeket nem értékesítettünk, a szegedi gólnál pedig elkövettünk egy hatalmas hibát. A 11-eseket nem rúgtuk jól, de az egész meccsre jellemző volt, hogy fásultan, fáradtan játszottunk. Ilyen az élet, ezek is mi vagyunk.


További eredmények

Jászberényi FC (NB III.) – Vasas FC (NB II.) 0–1 (0–1)

Erzsébeti SMTK (NB III.) – Békéscsaba 1912 Előre (NB II.) 2–4 (0–3)

FC Nagykanizsa (NB III.) – Tatabányai SC (NB III.) 1–0 (0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után

Szegedi VSE (megyei I.) – Ceglédi VSE (NB III.) 0–2 (0–0)

VSK Tököl (megyei I.) – Ferencvárosi TC (NB I.) 0–7 (0–6)

Kisvárda MG (NB I.) – MTK Budapest (NB I.) 4–1 (3–0)

WKW ETO FC Győr (NB II.) – Puskás AFC (NB I.) 1–0 (0–0)

FC Csákvár (NB II.) – Pécsi MFC (NB II.) 2–0 (2–0)

Budafoki MTE (NB II.) – Újpest FC (NB I.) 1–2 (0–0)

Kecskeméti TE (NB II.) – Debreceni VSC (NB I.) 2–1 (0–0, 1–1, 1–1) – hosszabbítás után

Szombathelyi Haladás (NB II.) – Gyirmót FC Győr (NB I.) 0–0 – tizenegyesek: 2–3

A Zalaegerszegi TE FC (NB I.) – Bp. Honvéd (NB I.) 0–1 (0–0) – hosszabbítás után

A KC Kazincbarcika SC (NB III.) – Diósgyőri VTK (NB II.) mérkőzést csütörtökön 19.30-tól játsszák, a BVSC-Zugló (NB III.) – Mol Fehérvár FC (NB I.) és a III. Kerületi TVE (NB II.) – Paksi FC (NB I.) mérkőzéseket egyaránt november 3-án 12.30-tól rendezik meg.

(A borítóképen: Az NB II.-es Tisza-partiak [kékben] bizonyultak jobbnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!