DVTK Jegesmedvék

2021.09.27. 14:30

Három egység a negyedik „erstés” összecsapáson

Gond nélkül diadalmaskodott idegenbeli fellépésén a miskolciak hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Az Erste Liga negyedik mérkőzését tegnap este a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként vívta a DVTK Jegesmedvék csapata. A felek csaknem teljes létszámban vonultak fel, mindössze a Macik hagytak egy helyet szabadon, huszonegyen voltak. Hálójuk elé ismét Kiss B. állt: mivel jó teljesítményt nyújtott az Újpest ellen, újra lehetőséget kapott a bizonyításra.

Egymás után

A védőből csatárrá vált Vojtkó bottal akasztásért 1,11-nél kénytelen volt lemenni a jégről, a négy piros-fehér játékos azonban jól tömörült és megakadályozta a Bikákat a gólszerzésben. A „kiállításcunami” később is folytatódott, a 7. és a 8. percek elején Farkas M., majd Dudkin kapott kisbüntetést buktatásért. A vezetést a Diósgyőr szerezte meg, már teljes létszámnál. Hadobás átadását Walker közelről tessékelte a Duna-partiak kapujába (0–1). Két perc sem telt el, amikor a negyedik soros Mihalik váltotta be Szirányi passzát (0–2), és ezzel nyomban a találkozó esélyesévé léptek elő a Medvék. A házigazdákat megfogta az eredmény, játékosaik nem találták a helyüket a jégen, meggyőződés nélkül passzolgattak, komoly helyzetet szinte nem teremtettek, és Galaniszék fölényéről árulkodott a célzási statisztika (8–15) is.

Sok kiállítás

A középső szakaszban Bobcek durva játékért 2+2 percet kapott, így papíron 20,56 és 24,56 között öt a négy ellen járathatták a korongot a Jegesmacik. Ötleteltek és lövöldöztek becsületesen, az eredményjelzőt pedig Szabad révén sikerült 0–3-ra állítaniuk, a lényegi kérdések ekkor eldőltek. A 4 percből végül azért nem lett semmi, mert Doetzel fogásért kényszerpihenőt kapott, utána mindkét oldalon négy mezőnyjátékos maradt a jégen. Közepes tempóban csordogált a találkozó, a DVTK egységes csapatjátékkal tartotta jelentős előnyét, a Dunaújvárosban pedig nem volt erő ahhoz, hogy védőharmadába szorítsa ellenfelét. A 34. percben összehúzták nadrágszíjukat a vendégek, akik közül először Mattyasovszky és Hyvarinen részesült büntetésben. Az öt a három elleni egyenlőtlen harcból Szécsi ütésével betermelte szépítő gólját a DAB (1–3). A harmad Farkas M. kiparancsolásával ért véget.

Időt kértek

A harmadik harmad elején Kiss R. révén már a hetedik kiállítását szedte össze a tokaji gárda, amely jól kapaszkodott, de nem sokkal később jött az újabb büntetés, ugyanis sok játékosuk került a jégre. Ez a bekkelés is összejött, így már csak az óra ellen kellett játszaniuk Ritóéknak. A tartalékok mozgósítása egyensúlyt hozott, aztán következett az 58. perc, Lövei kiállítása. Ekkor időt kértek a hazaiak, majd levitték a kapusukat, így hat mezőnyjátékosuk próbálkozott négy ellen, a kritikus pillanatokat viszont túlélték. A 30–44-es lőlap is igazolta a vendégdiadalt.


Dunaújvárosi Acélbikák vs. DVTK Jegesmedvék 1–3 (0–2, 1–1, 0–0)

Dunaújváros, 122 néző. V.: Gangel, Németh M. (Fényi, Dorner).

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. (Pinczés) – Erdély, Pozsár, Dudkin, Horváth Á., Szappanos – Benke, Bobcek (1), Németh P., Szűcs, Török (1) – Bubnov, Szécsi 1, Lőczi, Németh Á., Pinczés – Druja, Marosi, Gebei, Somogyi, Tamás I. Vezetőedző: Peter Lichanec.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschek) – Doetzel (1), Hadobás (1), Galanisz (1), Ritó, Walker 1 – Hyvarinen, Wehrs, Miskolczi, Szabad 1, Vojtkó – Kiss R., Szirányi (1), Farkas M., Galajda, Lövei – Farkas O., Mattyasovszky, Mihalik 1, Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 6, ill. 18 perc.

Peter Lichanec: – Megnehezítettük a jól felkészített miskolciak dolgát. Kár volt az első harmadért, a 0–2-t követően pedig csak futottunk az eredmény után. Jót küzdöttünk, de ez kevésnek bizonyult a pontszerzéshez.

Tokaji Viktor: – Sem a kezdéssel, sem a folytatással nem lehetünk elégedettek, mert olyan hibákat vétettünk, amik miatt folyamatosan a büntetőpadon találtuk magunkat, így megnehezítettük a saját dolgunkat. A Dunaújváros becsülettel küzdött, mi viszont a bakijaink következtében vívtunk szoros mérkőzést.

(A borítóképen: Háromszor örülhettek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!