DVTK-Jegesmedvék

2021.09.22. 13:00

Chamonix-ban játszanak

Vas János ismét Franciaországban jégkorongozik, és a kisfia is követi.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A DVTK Jegesmedvék csapatától nyáron Franciaországba szerződött Vas János. A válogatott csatár – akit a sportág berkeiben szapporói hősnek hívnak, hiszen 2008-ban Japánban tagja volt az elit osztályú világbajnoki szereplést kiharcolt nemzeti együttesünknek – a nyugat-európai ország élvonalában szereplő Chamonix gárdájában folytatja pályafutását.

Figyeli a Macikat

– Minden jó nálunk – mondta a vonal végén a Jankó becenévre hallgató és korábban már két szezont Franciaországban eltöltött kiválóság.

– A napokban kezdődik a pontvadászat, és az együttes valamennyi tagja nagyon várja már a bemutatkozást. Remekül érzem magam a társaim között, az edzések mellett ugyanis rengeteg családi és csapatprogramot tartanak, így gyorsan megismertük egymást. Én egyébként félig itthon vagyok, hiszen a 2012– 2013-as kiírásban a Dijon, egy évvel később a Rouen színeiben sportoltam. A fiam életében is nagy fordulat történt, hiszen 2015-ös születésűként első osztályos lett. Joel most szokja a helyzetet, ügyesen kezel minden új szituációt, nagyon büszkék vagyunk rá, és reméljük, hogy hamar megtanulja a nyelvet, továbbá a jégen is megállja a helyét.

Vas János elárulta még, hogy természetesen az Alpok „lábánál” csoda szép földrajzi környezetben fekvő városban is követni fogja a magyar bázisú Erste Liga küzdelmét és volt csapata szereplését is.

Jó tudni

A 37 esztendős, 124-szeres válogatott csatár az előző négy idényt a DVTK Jegesmedvéknél töltötte, és 198 bajnoki mérkőzésen 166 pontot szerzett. A támadó az együttes meghatározó játékosai közé tartozott: a Macikkal a szlovák ligában töltött három szezonja során a miskolciak közül a legtöbb pontot szerezte, a legutóbbi két idényben pedig az alakulat kapitánya volt.

(A borítóképen: Vas János akcióban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!