I. DVTK Rakaczki Kupa

2021.08.14. 15:30

Slavia – Osijek döntő lesz

Kialakult a helyosztók párosítása az I. DVTK Rakaczki Kupa, utánpótlás labdarúgó tornán.

Marosréti Ervin

A Putnokon megrendezett első elődöntőben az NK Osijek 4-1-re legyőzte a DVTK-t, a másik párharcban pedig az SK Slavia Praha fölényes győzelmet aratott a Vasas ellen. Szombaton így a Diósgyőr a Vasas ellen lép pályára bronzmérkőzésen, míg a fináléban a Slavia az Osijekkel találkozik a DVTK Stadionban.

I. DVTK Rakaczki Kupa

U16-os, fiú felkészülési torna, elődöntők

Diósgyőri VTK U16 vs. NK Osijek U16 1-4 (1-2)

Putnok, Várady Béla Stadion. Játékvezető: Rendek István.

Diósgyőri VTK U16: Ferencsák Á. – Szijártó B., Bacsa B., Lichy K., Silimon L., Vass L., Bodnár T., Molnár Á., Pikó M., Tóth Zs., Sáreczki Sz. Csere: Derényi N., Boros B., Bodnár B., Macsó M., Bánk A., Bathó T. Vezetőedző: Kádár László.

NK Osijek U16: J. Hlapcic – D. Cavar, L. Lukadinovic, M. Bosanovic, A. Mladinovic, A. Svrzlic, F. Zivkovic, D. Babic, S. Levak, M. Tajs, D. Skukan. Csere: D. Damjanovic, N. Durkovic, F. Ivaci, K. Donkovic, G. Livic, L. Resetar, J. Abramovic, M. Jovicic, J. Ivancan. Vezetőedző: Niska Petrovics.

Sárga lap: F. Zivkovics a 46. percben.

Gólszerző: D. Babic (0-1) a 4., Tóth Zs. (1-1) 25. S. Levak (1-2) a 26., D. Babic (1-3) a 32., M. Tajs (1-4) az 50. percben.

Kádár László: – A végeredmény nem tükrözi a valóságot, hiszen az Eszék nem tudott ellenünk annyi helyzetet kialakítani, mint azt a korábbi két mérkőzésen tette. Bosszantó ugyanakkor, hogy a játékrészek elején rögzített helyzetek után kaptunk gólt. A jövőben még komolyabb hangsúlyt kell fektetnünk ezekre a szituációkra, de összességében egy rossz szavam sem lehet a csapatra. Végig küzdöttünk, az első félidőben domináltunk, játszottuk a futballt, és helyzeteink is voltak. Nagy tanúság, hogy egy meccset vagy a második félidőt úgy kell kezdeni, mintha a játék folytatódott volna, néhány perc kihagyás ugyanis elég volt a horvátoknak, hogy bebiztosítsák a győzelmüket.

Niska Petrovics: – Minden szempontból egy nagyon nehéz mérkőzés volt a hazai csapat ellen. Szerettünk volna védekezésben kompaktak lenni, támadásban pedig kihasználni azt, hogy három gyors játékossal rendelkezünk. Az oldalsó sávokat lezártuk, igyekeztünk középen befejezni az akcióinkat. Annak is örülök, hogy pontrúgásból kétszer is eredményesek voltunk.



SK Slavia Praha U16 vs. Vasas Kubala Akadémia U16 6-0 (1-0)

Putnok, Várady Béla Stadion, 50 néző. Játékvezető: Szoboszlay Péter.

SK Slavia Praha U16: S. Jovanovski – T. Boledovic, M. Konezny, T. Zima, E. Piták, H. Jindrich, D. Pech, D. Hajek, J. Jinoch, D. Bouchner, S. Pikolon. Csere: F. Herak, J. Dufek, A. Weselowsky, J. Dylan, S. Miroslav, D. Hanzelka, J. Zeninger, R. Teteria, D. Zamazal, J. Regal, L. Kristek, P. Hatas. Vezetőedző: David Strihavka.

Vasas Kubala Akadémia U16: Maier M. – Bárány G., Mérey M., Móga B., Márta L., Girsik A., Kalmár D., Lukács M., Laudán Cs., Kovács K., Molnár Cs. Csere: Ivanics L., Király G., Aradi A., Rehó B., Forgó D., Rózsa M., Rózsa D., Galaschek Z., Nagy Á., Prievara D., Molnár M. Vezetőedző: Nagy Gábor.

Gólszerző: J.Jinoch (1-0) a 21, J. Hefner (2-0) a 38., S. Pikodon (3-0, 11-esből) a 47., A. Weselowsky (4-0) a 48., J. Dufek (5-0) az 59, A. Weselowsky (6-0) a 60+1..percben.

Nagy Gábor: – Előzetesen ez nem volt benne, és még a szünetben sem éreztem, hogy ilyen csúnya lesz a vége. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, egy buta fegyelmezetlenség miatt kaptunk egy gólt, de a játék kiegyenlített volt. Aztán amikor belecseréltem a csapatba már nem tudtuk azt a minőséget hozni, mint előtte. Teljesen szétestünk, ráadásul a Slavia minőségre jobb játékosokat tudott beküldeni a pályára. Fizikálisabban is erősebbek voltak, megérdemelten jutottak a döntőbe.

David Strihavka: – Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk ezen a napon, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. Jól futballoztunk, gólokat lőttünk, ezért nagyon boldog vagyok. Izgatottan várjuk a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!