rali

2021.08.10. 18:30

Győzelemmel hangoltak a Barum Rallyra

Megnyerte az 1. ZEG Rally Show abszolút értékelését Herczig Norbert és Ferencz Ramón.

Fotó: FARKAS TAMAS

A Zalaegerszegen rendezett eseményen nemcsak gyorsan, hanem látványosan is autózott a páros, a szurkolókkal is sikerült megosztani az ERC sikereket, sőt az augusztus végi Barum Rallyra is összegyűlt néhány hasznos tapasztalat.

- Ez egy nagyon nagy raliünnep volt, kezdettől fogva így is éltük meg, és így autóztunk. Végig állítgattuk az autót, az elején picit keményebb volt a Fabia, akkor nehezebben fordultam a szűk padkák között, de utána folyamatosan javult a kocsi. Nekünk ez egy nagyon jó teszt volt a Barum Rallyra, ahol lesz egy városi gyorsasági, ami nagyon hasonlít az itteni szakszokra. A lényeg azonban mégis az volt, hogy itt lehettünk, együtt ünnepeltünk a szurkolókkal és a versenyzőtársakkal – kezdte rendhagyóan az összegzéssel Herczig Norbert.

Pedig izgalmasan indult a hétvége, mert a hétvégén Lengyelországban Grzegorz Grzyb a teszten összetörte a versenyautóját, a csapat szervizkamionjában pedig ott lapult a Skoda Fabia Rally2 evo amivel Norbiék Olaszországban versenyeztek. Grzybék ezzel a kocsival folytatták, Herczig Norbert és Ferencz Ramón pedig szombat délután feszülten figyelte az eredményeket, és amikor látták, hogy karcmentesen célba ért a Fabia, csak akkor indultak el a ZEG Rally Show pályabejárására. Vasárnap reggelre már Zalaegerszegen volt a Skoda, és miközben a csapat a SKODA Rally Team Hungaria színeibe öltöztette az autót, Norbi és Ramón a szurkolók ereklyéit dedikálta és a közös fotókat is elkészítették.

- Nagyon nagy dolog volt, hogy ennyire közel tudtunk kerülni a szurkolókhoz – szögezte le a korábbi négyszeres magyar bajnok ralis. – Egyfajta szeretet-cunami árad felénk, és ez számunkra nagyon megható. Értik, érzik a rajongók, hogy mekkora eredmény volt az olaszországi dobogó. Tényleg mindenki „meglapolgatott”, büszkék ránk, és ez nagyon jól esik. Óriási motivációt jelent a jövőre nézve.

Herczig Norbert arról is beszélt, hogy a pályán ezen a hétvégén hogyan szolgálták ki a nézőket.

- Egyik oldalról félszemmel figyeltük az órát is, de próbáltunk a nézők kedvére is autózni. Úgy voltam vele, hogy ha gyorsan megyünk, akkor az bizonyos helyzetekben már önamagában nagyon látványos, így meg tudtuk találni a középutat. Nagyon örülök annak, hogy ennyi néző volt. Amikor ide jöttünk, akkor gondoltam rá, hogy több ezer ember lesz a pályák szélén, de ennyi nézőre nem számítottam. A ZalaZONE-ba is nagyon sokan eljöttek, és a városi gyorsaságin is tele voltak a nézői pontok.

Nem csak a pálya szélén, hanem az autóban is megízlelhette az ERC élvonal szintjét néhány szerencsés vendég. Ferencz Ramón négy gyorsasági szakaszon is átadta helyét egy-egy alkalmi navigátornak.

- Nagyon jól érezték magukat, mindenki el volt ájulva az autótól, a technikától. Attól, hogy mennyit változott a rali ezen része. Nagy Pisti barátomat is vittem, aki régen még Ferjáncz Attiláéknál, és az Oroszlán testvéreknél volt szerelő, és ismerte az ő autóikat, sőt még Pierro Liatti mellett is ült egy Lancia Integraléban. Ő mondta, hogy akkora a változás, mintha egy űrrakétában ülne, és nem is érti, hogy bírja ki egy mostani technika ezeket a hatásokat – mesélte Herczig Norbert.

Remekül sikerült az idei első itthoni versenyautós fellépés, hasonlóan mosolygós futamban bízik a csapat a következő hazai versenyen a Rally Hungaryn is. Előbb azonban jön Csehország, a Barum Rally, amelynek városi gyorsaságijára már alaposan felkészült a SKODA Rally Team Hungária párosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!