Diósgyőri VTK vs. Soroksár SC

2021.08.14. 09:30

Elérkezett a rajt pillanata

Szombaton délelőtt NB II.-es bajnokcsapatot fogad a DVTK női gárdája.

Molnár István

20200706 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország A Diósgyőri VTK (DVTK) női labdarúgó csapata megkezdte a felkészülést a szezonra. képen: Oláh Adrienn, Vígh Klauida

Fotó: ÉM

Az előző élvonalbeli bajnokságot a 4. helyen zárta a Diósgyőri VTK NB I.-es női labdarúgócsapata. Az együttesnél edzőváltás történt a nyáron, ugyanis elköszönt a klubtól az a Fórizs Sándor, aki öt szezonon keresztül irányította a piros-fehér hölgyeket. A szakvezető helyére a DVTK-nál (és a szurkolók körében is) jól ismert tréner, Bém Gábor érkezett.

A csapat a felkészülés során öt edzőmeccset vívott meg: legyőzte az osztrák FC Südburgenlandot 3–0-ra, 1–1-et játszott az ugyancsak osztrák Neulengbachhal, 7–0-ra kikapott a szerb Spartak Suboticától, 3–1-re verte a romániai Temesvárt, illetve 5–0-ra a Videotont. A diósgyőriek vezetőedzőjétől elöljáróban azt tudakoltuk, maradt-e benne bármilyen hiányérzet a felkészüléssel kapcsolatban.

– Kielemeztük az összes felkészülési mérkőzést, és visszanézve a videófelvételeket, készítettünk egy átfogó listát, hogy mi az, amiben szeretnénk javulni és fejlődni támadásban, illetve védekezésben – közölte Bém Gábor. – Természetesen minden mérkőzésen próbáltunk becsempészni olyan taktikai elemeket, amelyeket később a bajnokságban használni tudunk. Elsősorban ezen a téren kell sokat fejlődnünk.

Mi az a játék, az a stílus, amit szeretne látni a pályán? – kérdeztük.

– Szeretnénk labdabirtoklásra épülő támadófutballt játszani, de ehhez nagyon sokat kell még gyakorolni, ez hosszabb időt vesz igénybe – adott választ a DVTK szakmai munkájának irányítója.

Feltörekvő tehetségek

Az új csapat számára is a hétvégi, szombati hazai összecsapás lesz a debütálás, ennélfogva Bém Gábornak is.

– Több szempontból is fontos egy jó bajnoki rajt, de mi minden mérkőzést úgy fogunk fel, hogy ezek a mérkőzések lehetőséget adnak az egyén és a csapat fejlődésére, és ezeken a bajnoki mérkőzéseken fog majd fejlődni, jobbá válni a csapatjátékunk – elmélkedett a diósgyőri tréner. – Természetesen én is kíváncsian várom, hogy amit idáig gyakoroltunk, abból mennyit adnak vissza a lányok. Velem együtt több játékos is debütálni fog a DVTK női csapatában a nyitányon.

A Soroksár elleni első bajnoki mérkőzés nem kifejezetten jó időpontban startol, ugyanis 11 órakor indul útjára a labda az edzőközpontban.

– Az I. Nemzetközi Rakaczki-emléktorna és a pályák beosztása miatt, valamint a mi meccsünk sportzónájának kialakítása miatt született egy közös döntés a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia vezetőivel, és ebben az időpontban ­állapodtunk meg – mondta Bém Gábor, aki arra a felvetésre, hogy mire számít az NB II. Keleti csoportját tavaly megnyerő Soroksár SC ellen, ezeket válaszolta: – A Ferencváros fiókcsapatáról beszélünk, amelyben rengeteg fiatal feltörekvő tehetséget lehet megtalálni. Jómagam kétszer is megnéztem őket az osztályozómérkőzéseken, és egy nagyon kellemetlen ellenfelet láttam. Az sem titok, hogy volt kiszemeltünk is ebből a csapatból, de sajnos nem sikerült idecsábítani a játékost.

A DVTK a közelmúltban két alkalommal is bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, így erről is faggattuk a csapat vezetőedzőjét.

– A kupamérkőzések még több lehetőséget adnak a csapatjáték fejlesztésére, így minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk, mint a bajnokikra, és szeretnénk minél tovább menni – húzta alá.

A Diósgyőrnek van két sérültje, Nagy Melinda és Jáhn Klaudia, így valószínűleg ők nem lépnek pályára az első bajnoki találkozón.

(A borítóképen: Befejeződött a felkészülés, jönnek az éles találkozók)

A DVTK kerete

Kapusok: Schildkraut Fruzsina, Ádám Anna, Böröcz Bettina.

Védők: Balázs Csilla, Boros Kinga, Geréd Erika, Jáhn Klaudia, Maria Palama, Nagy Melinda, Ónodi Vanessza.

Középpályások: André Antónia, Mikó Erika, Sain Anna, Sandu Bianca, Voila ­Chrysanthi.

Csatárok: Biljana Bradic, Hannah Barker, Horváth Lili, Krisztin Sára, Lovász Emma, Vig Klaudia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!