I. DVTK Rakaczki Kupa

2021.08.15. 10:15

Dobogós a DVTK, győztes a Slavia

3-1-es sikerével az SK Slavia Praha csapata nyerte meg az U16-os fiúk számára első ízben kiírt DVTK Rakaczki Kupát.

Marosréti Ervin

Az ötnapos felkészülési torna fináléjában a csehek vesztett állásból fordították meg a döntőt a DVTK Stadionban. A bronzmérkőzésen a vendéglátó piros-fehérek nagy küzdelemben, a hajrában szerzett találatokkal győzték le a Vasast, így a Diósgyőr felállhatott a dobogó harmadik fokára.

I. DVTK Rakaczki Kupa

U16-os fiú, felkészülési torna, 3-4. helyért

Diósgyőri VTK U16 vs. Vasas Kubala Akadémia U16 2-0 (0-0)

DVTK edzőközpont, 100 néző.

Diósgyőri VTK U16: Németh B. – Boros B., Bodnár B., Bacsa B., Silimon L., Vass L., Bodnár T., Bríz Cs., Homenszki R., Sáreczki Sz., Tóth Zs. Csere: Derényi N., Szíjártó B., Macsó M., Molnár Á., Pikó M., Bánk A., Bathó T. Vezetőedző: Kádár László.

Vasas Kubala Akadémia U16: Király G. – Laudán Cs., Mérey M., Móga B., Ardai A., Lukács M., Márta L., Kalmár D., Rehó B., Molnár Cs., Kovács K. Csere: Maer M., Ivanics L., Molnár M., Rózsa D., Rózsa M., Forgó D., Prievara D., Nagy Á., Galaschek Z., Bárány G. Vezetőedző: Nagy Gábor.

Gólszerző: Bathó T. (1-0) az 52., Macsó M. (2-0) a 60+2. percben.

Kádár László: – Így vált teljessé ez a hét. A stadion és a nemzetközi mezőny okozta kezdeti megilletődöttség után szereztük meg a bronzérmet. A kiemelt bajnokságban induló Vasast nagyon jó játékkal győztük le, amihez gratulálok a csapatnak. Az első pillanatoktól kezdve keményen és határozottan vetettük bele magunkat a találkozóba. Az első félidőben még nem sikerült a helyzeteinket értékesíteni, a fordulás után viszont frissebbek, pontosabbak voltunk, és két nagyon szép találattal szereztük meg a győzelmet. Nagyszerű, kompakt védekezést, és jó letámadásokat mutattunk be, ami ugyancsak kellett ahhoz, hogy egy ilyen szép győzelemmel zárjuk ezt a nagyszerű eseményt.

Nagy Gábor: – Mindenképpen hasznosnak ítélem meg ezt a tornát, mert rendkívül jó mérkőzéseket játszottunk. A végére elfáradtunk, nem volt bennünk átütőerő, megérdemelten nyert a Diósgyőr. A többi összecsapás is nagyon értékes volt, még akkor is, ha az elődöntőben nagy pofont kaptunk. Nagyon örülünk, hogy itt lehettünk.


I. DVTK Rakaczki Kupa

U16-os fiú, felkészülési torna, döntő

NK Osijek U16 vs. SK Slavia Praha U16 1-3 (1-1)

DVTK Stadion, 100 néző.

NK Osijek U16: J. Hlapcic – D. Cavar, L. Lukadinovic, M. Bosancic, D. Skukan, A. Mladinovic, A. Svrzlic, F. Zivkovic, D. Babic, S. Levak, M. Tajs. Csere:. D. Damjanovic, N. Durkovic, F. Ivaci, K. Donkovic, G. Livic, L. Resetar, J. Abravovic, M. Jovicic, J. Ivancan. Vezetőedző: Niksa Petrovic.

SK Slavia Praha U16: S. Jovanovski, T. Boledovic, T. Zima, M. Konecny, E. Piták, D. Zamazal, J. Dufek, D. Hábek, J. Dylan, D. Bouchner, M. Stekly. Csere: P. Hatas, J. Regal, R. Teterya, L. Kristek, A. Weselowsky, D. Pech, S. Pikolon, J. Zelinger, J. Jinoch, D. Hanzelka, J. Hefner. Vezetőedző: Strihavka David.

Sárga lap: T. Zima az 56. percben.

Gólszerző: M. Tajs (1-0), D. Hajek (1-1) 16., D. Hajek (1-2) a 42., D. Bouchner (1-3) az 51. percben.

Niksa Petrovic: – Hiába kezdtünk jól, a korai vezetést nem tudtuk kamatoztatni. A sorozatos terhelés a döntő további részében látszódott meg a játékosokon. Ettől függetlenül gratulálok mindenkinek, köszönjük a DVTK-nak a szervezést, remek öt napot tölthettünk Magyarországon.

Strihavka David: – Boldog vagyok, mert sok helyzetet dolgoztunk ki, és szép gólokat lőttünk. Izgatottan vártuk ezt a kupát, amelyen végül minden tökéletesen alakult. Jó meccseket játszottunk, a győzelem pedig csak hab a tortán.


Az I. DVTK Rakaczki Kupa végeredménye:

1. SK Slavia Praha U16

2. NK Osijek U16

3. Diósgyőri VTK U16

4. Vasas Kubala Akadémia U16

5. FC Kosice U16

6. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!