Kajak-kenu

2021.08.22. 08:30

Csatasorba állnak olimpiai bajnokaink

Országos bajnokságot tartanak a csongrádi megyeszékhely híres pályáján.

Fotó: mob.hu

Nincs két hete, hogy befejeződtek az olimpia kajak-kenu versenyei, ám az ott indult sportolók közül többen rajthoz állnak a hétvégén is a szegedi ­Maty-éri pályán a sportág hazai bajnokságán.

Kopasz ott lesz

Az olimpiai bajnok Csipes Tamara, Kozák Danuta, továbbá Medveczky Erika, Varga Ádám és Fejes Dániel kihagyja a bajnokságot, a többiek viszont klubhajókba ülnek, hogy egyesületük számára érmeket és értékes bajnoki pontokat szerezhessenek. A magyar bajnokság egyben világbajnoki válogatóverseny is, hiszen szeptember 15–19. között a dániai Koppenhága ad otthont a síkvízi vb-nek. A K-1 1000 méter olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint ismét ott lesz a szám fináléjában, a négyesben hasonlóan a dobogó legmagasabb fokára felálló Kárász Anna több számban is megméretteti magát. Bodonyi Dóra klubja K-4 200 m-es egységében szerepel. A sprintkirály Tótka Sándor K-2 500 m-en Nádas Bencével egy hajóban áll rajthoz. Érdekes színfoltja lesz a bajnokságnak két korábbi olimpiai bajnok, Kammerer Zoltán és Dusev-Janics Natasa indulása.

(A borítóképen: Kopasz Bálint)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!