Mezőkövesd Zsóry FC

2021.08.16. 08:30

A szünet előtt fordított a Ferencváros

Szombaton este vereséget szenvedett a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Budapest, 2021. augusztus 14. A ferencvárosi Csontos Dominik (b) és a mezõkövesdi Cseri Dániel a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencváros - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. augusztus 14-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

Az NB I.-es bajnokság 3. fordulója keretében ahhoz a Fradihoz látogatott a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája, amely számára – tavalyhoz hasonlóan – ismét áll a Bajnokok Ligája-zászló.

Három helyen

Ennek megfelelően természetesen a zöld-fehérek voltak a találkozó esélyesei, a vendégek viszont fogadkoztak, és azt ígérték, hogy megnehezítik a hazaiak dolgát. Pintér Attila három helyen változtatott a legutóbbi, Zalaegerszegi TE FC elleni győztes csapatán, ­Chrient, Kocsis G.-t és Madarászt Karnitskire, Vágira és Nagy D.-re cserélte. A vendégek a 4–3–3-as hadrendben vették fel a küzdelmet, de formációjukat többször változtatták. Mindkét gárda a tőle jól megszokott sokadogatásos játékkal indította a találkozót. A sárgába öltözött listavezető tagjai, nyilván nyomatékos edzői utasításra, már a labda átvételekor megtámadták a fradistákat, ezzel igyekeztek gátolni akcióik kibontakozását.

Nagy D. kezdte

A „matyók” számára idegnyugtató pillanatban érkezett a vezető góljuk, amelyre kevesen számítottak. Támadásuk remekül gördült, és a befejezés is nagyszerűen sikerült. Angyali nyugalommal futballozott az MZSFC, Pillárék a szokásos szervezett játékukat adták elő: szigorú védőmunkát nyújtottak, ha pedig megszerezték a labdát, bátran és gyorsan törtek előre, ráadásul Cseke és Cseri révén lövésekre is vállalkoztak. Az FTC többször magas labdákkal operált, ezeket a kövesdi belsők eltakarították, és máris indultak a kontrák. Jó volt az iram, a változatos játék pedig elnyerte a nézők tetszését. A Ferencváros nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, ehhez a 30. percben Boli közel is állt, de pár lépésről a bal kapufa mellé durrantott. Állandósult a budapestiek fölénye, a játékszer többnyire a kövesdiek térfelén pattogott. A szünet előtt már nehezebben ment a vendégek támadásépítése, a zöld-fehérek ugyanis nagyon csipkedték magukat. A bajnok azonban nem tudott mit kezdeni a szívós Mezőkövesddel, egyéni próbálkozásai rendre zátonyra futottak. A 41. percben Besirovic és Jurina vágtatott fel a bal oldalon, végül győzött az otthoni védők túlereje. A játékvezető öt percet hosszabbított, és ebből tőkét kovácsolt az FTC, és a „semmiből” két gólt szerezve fordított.

Videózás után ítélt

A szünetben kettős cserét határozott el Pintér Attila: a gólja után észrevétlen Nagy D.-t és Csekét lehívta, helyükre Vutovot és Chrient küldte be, majd kisvártatva Jurinát Calcannal váltotta fel. A Fradi dominált, de a dél-borsodiak kiugratásos játékában is volt veszély. Az 58. percben egyenlítési esély adódott a vendégek előtt, a szerencse azonban a házigazdák mellé szegődött. A csapatok kulturált futballt mutattak be: ennek jegyében az FTC a harmadik góljáért harcolt, míg a hatpontos gárda az egyenlítésen törte a fejét. Aztán jött a VAR, a videóelemzés, amely annyi fejtörést és kényszerszünetet okozott már az eddigi mérkőzéseken. Most a Mezőkövesd maradt benne, Pillár mozdulatát minősítette utólag szabálytalannak Pintér, a büntetőből pedig 3–1-re alakult az állás, így ekkor végleg eldőlt a három pont sorsa. A hátralévő időben a borsodiakban már nem volt elegendő erő ahhoz, hogy felzárkózzanak, a hazaiak eközben a biztonságra koncentráltak, és járattak a labdát. A hosszabbításban Dibusz védett egy nagyot, végül Boli csillogtatta képességét, gyönyörű egyéni alakítással állította be a végeredményt. A hajrában egyébként egy ütközés után a nem sokkal korábban beküldött Nguen bicegve hagyta el a játékteret, és miután az FTC már az összes cseréjét kihasználta, tíz játékossal fejezte be a mérkőzést. Mindkét félidő utolsó pillanatait rontotta el a Mezőkövesd, ezekben az időszakokban három gólt is kapott, egyébként egyenrangú ellenfele volt a Fradinak.


Percek, események

6. perc: Farkas D. Cserihez játszott, aki Besirovichoz passzolt. A csatár jobbról, az alapvonal közeléből a kapu elé ívelt, Nagy D. pompásan érkezett, és 3 méterről úgy fejelt a bal felső sarokba, hogy a labda a keresztlécet érintve pattant a hálóba, 0–1.

19. perc: Mak 12 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, a játékvezető azonban szabadrúgást ítélt a vendégek javára. A videóelemzés igazolta Pintér döntését: Uzuni előzőleg lökte a kapujából kilépő Antal B.-t.

45+2. perc: Botka birtokába került a kipattanó labda, majd egy csel után begurított, Boli pedig Pillárt megelőzve, a védő szorításából két méterről, jobbal a kapuba talált, 1–1.

45+3. perc: Mak indult meg a saját térfeléről, majd Uzuni ívelt Zubkovnak, aki balra passzolt, Mak remekül érkezett, és Antal B. mellett ballal, 7 méterről, a bal alsó sarokba lőtt, 2–1.

68. perc: Pillár mellett húzta el a labdát Uzuni, Pintér Cs. azonban továbbengedte a játékot, majd az első megszakításnál segítőivel ellenőrizte az esetet. Megnézte a felvételt, Pillár megmozdulását szabálytalannak minősítette, és 11-est ítélt. Uzuni volt az ítélet végrehajtója, és a balra vetődő Antal B. mellett a jobb alsó sarokba helyezett, 3–1.

90+4. perc: Wingo előrerúgott labdájára Boli rajtolt, megkerülte és lefutotta Katanecet, betört a tizenhatoson belülre, majd az ötös jobb oldaláról Antal B. mellett és fölött szép mozdulattal a kapuba emelte a labdát, 4–1.


Ferencvárosi TC vs. Mezőkövesd Zsóry FC 4–1 (2–1)

Budapest, 5677 néző. V.: Pintér Cs. (Tóth II. V., Csatári).

Ferencvárosi TC: Dibusz (6) – Botka (6), Blazic (6), Kovacevic (6), Csontos (6) – Somália (6), Loncar (5) – Zubkov (5), Mak (6), Uzuni (6) – Boli (7). Vezetőedző: Peter Stöger.

Mezőkövesd Zsóry FC: Antal B. (5) – Farkas D. (5), Pillár (5), Katanec (5), Vági (5) – Cseri (5), Karnitski (5), Cseke (5), Besirovic (6) – Nagy D. (6), Jurina (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Cseke helyett Chrien (5) a 46., Nagy D. helyett Vutov (5) a 46., Jurina helyett Calcan (–) az 54., Loncar helyett Lai­douni (5) a 62., Zubkov helyett Szánthó (5) a 62., Botka helyett Wingo (–) a 71., Mak helyett Nguen (–) a 72., Karnitski helyett Madarász (–) a 76., Kovacevic helyett Haratin (–) a 80., Cseri helyett Derekas (–) a 81. percben.

Sárga lap: Cseri a 16., Cseke a 26., Csontos a 42., Pillár a 67., Karnitski a 76., Wingo a 80., Derekas a 82., Laidouni a 92. percben.

Gólszerző: Nagy D. (0–1) a 6., Boli (1–1) a 45+2., Mak (2–1) a 45+4., Uzuni (11-esből, 3–1) a 68., Boli (1–4) a 94. percben.

Peter Ströger: – Nagyon boldog vagyok az első győzelem megszerzése után, de nem volt ez olyan egyszerű mérkőzés. Rosszul kezdtük a találkozót, az ellenfelünk korán megszerezte a vezetést. Próbáltunk támadni, de a Mezőkövesd nem adott területet számunkra, sőt számítottunk a veszélyes kontratámadásaira is. Az első félidő ráadásában sikerült fordítanunk, és ez megnyugtatott minket. A második félidőben már kicsit egyszerűbb dolgunk volt, jól játszottunk, kijavítottuk a hibáinkat, és végül a nagyon jó csapat ellen szereztünk három pontot.

Pintér Attila: – Jól kezdtük a mérkőzést, korán megszereztük a vezetést, úgy gondolom, hogy amit elterveztünk, az működött. Sajnos ugyanúgy, ahogy a Zalaegerszeg ellen, most is két perc alatt kaptunk két gólt, ez a profi labdarúgásba nem fér bele. A második félidőben becsülettel mentünk előre, volt több lehetőségünk 2–1-nél a gólszerzésre, ha pontosabbak vagyunk, egyenlíthettünk volna, ezután viszont megkaptuk a harmadik gólt. Azt gondolom, hogy összességében nem érdemeltünk ilyen arányú vereséget, ugyanakkor a hibákat kiküszöbölve, ezen az úton kell továbbhaladnunk, a védelmet pedig igyekszünk megerősíteni.


Labdarúgás: NB I., 3. forduló

Az Észak pénteki lapzártája után ért véget:

MTK Budapest – Kisvárda Master Good 1–2 (1–0)

Gólszerző: Grozav (32.), ill. Hej (69.), Mesanovic (75.).

Paksi FC – Debreceni VSC 3–3 (1–2)

Gólszerző: Ádám (45., 11-esből), Hahn (50.), Bognár I. (63.), ill. Ferenczi (27.), Dzsudzsák (41.), Ugrai (73.).

Gyirmót FC Győr – Mol Fehérvár FC 1–1 (0–1)

Gólszerző: Varga B. (61.), ill. Petrjak (30.).

Zalaegerszegi TE FC – Puskás Akadémia FC 1–2-es (1–0-s) állásnál a 70. percben zivatar miatt félbeszakadt.

Gólszerző: Skribek (13.), ill. Favorov (53.), Puljic (65.).

Vasárnap lapzárta után ért véget az Újpest FC – Budapest Honvéd találkozó.


Az NB I. állása

1. Kisvárda Master Good 3 3 – – 6–3 9

2. Mezőkövesd Zsóry FC 3 2 – 1 7–8 6

3. Debreceni VSC 3 1 2 – 9–6 5

4. Paksi FC 3 1 1 1 11–7 4

5. MTK Budapest 3 1 1 1 3–3 4

6. Ferencvárosi TC 2 1 – 1 5–3 3

7. Puskás Akadémia FC 2 1 – 1 3–7 3

8. Mol Fehérvár FC 2 – 2 – 2–2 2

9. Gyirmót FC Győr 3 – 2 1 3–4 2

10. Újpest FC 2 – 1 1 3–4 1

11. Zalaegerszegi TE FC 2 – 1 1 3–4 1

12. Budapest Honvéd 2 – – 2 1–5 0

A 4. forduló programja

Augusztus 21., szombat, 16.00: Debreceni VSC – Zalaegerszegi TE FC, 18.15: Mol Fehérvár FC – Kisvárda Master Good, 20.30: Budapest Honvéd – Paksi FC. Augusztus 22., vasárnap, 16.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr, 18.15: Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC, 20.30: Újpest FC – MTK Budapest

(A borítóképen: Csontos Dominik, Cseri Tamás harcol a labdáért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!